Sper să nu vă înspăimânte
Denumiri sofisticate.
”Masala” înseamnă multe
Condimente-amestecate.
INGREDIENTE pentru marinat puiul
- 800 gr. piept de pui taiat cubulete
- 2 lingurite amestec condimente orientale
- o lingurita turmeric
- 50 ml ulei de masline
- 2 lingurite ghimbir razuit
- fulgi de chili
- sare, piper
- 2 cepe medii taiate julien
- 1 cutie rosii cuburi (Haplea va recomanda rosiile Naturelo, de la SC Leader International)
- 200 ml smantana dulce (de gatit)
- 50 ml zeama de lamaie
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 2 lingurite curry
- patru catei de usturoi (i-am pisat)
- sare (dupa gust)
- mai intai amestecam ingredientele pentru marinat, cu care ungem bine carnea de pui. Lasam carnea la frigider aproximativ o ora.
- calim ceapa taiata julien si usturoiulAdaugam si cubuletele de carne, le tinem pe foc pana cand carnea se rumenste, apoi condimentam cu boia, curry si sare
- adaugam rosiile
- Lasam pe foc inca 10 minute, apoi adaugam smantana dulce
- Un ultim pas, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Mai lasam pe foc mediu circa 5 minute, cat sa mai scada
- Am servit cu ganitura de orez cu sofran si busuioc uscat.
- Pofta buna!
Didi
ianuarie 8, 2014 @ 08:09
Am gatit pui Vindaloo si de atunci am luat frica mancarurilor indiene. … si inca n-am pus chiar cantitatile de condiment recomandate
DiaMar bucataria galbena
ianuarie 8, 2014 @ 10:02
Ce apetisant este!Am sa incerc si eu!
O zi buna!
coco
ianuarie 8, 2014 @ 13:49
o bunatate!!!!
Rocsy Ciobanu
ianuarie 8, 2014 @ 19:47
Nu am incercat niciodata astfel de amestecuri de comdimente, insa preparatul tau final arata bine!
Simona
ianuarie 8, 2014 @ 19:51
Foarte bine arata!
Liana Toma
ianuarie 9, 2014 @ 00:02
O, ce-mi place si de cand il am pe lista!! Trebuie sa-l fac si eu neaparat,e tare gustos 😉