OREZ BASMATI CU SOFRAN SI PUI

Sofranul a fost întotdeauna cel mai scump condiment din lume. Potrivit Wikipedia, originile si le are in Orientul mijlociu, iar maurii l-au transportat în Spania. In Europa, sofranul este cultivat în Spania (La Mancha) si Grecia. Pretul sau ridicat se datoreaza faptului ca pentru 1 kg de condiment trebuie recoltate cel putin 100.000 de stigmate (partea superioară a pistilului, pe care se prinde si incolteste polenul).

Ce iti trebuie pentru 4 portii  (poza 1)
– 1 cana de orez basmati
– 1 lingurita de sofran
– 1 bucatica de ghimbir
– sare, condimente
–  400 gr piept de pui

Plan de lucru:
– fierbem orezul in doua masuri de apa (poza 2), timp de 15-20 minute. Adaugam sare dupa gust si sofranul. Lasam sa fiarba (pozele 3 si 4).
– Separat calim carnea de pui (taiata fasii subtiri), impreuna cu ghimbirul razuit (poza 5), apoi adaugam 100 ml apa si  3-4 linguri sos de soia (pozele 6 si 7). Lasam la calit aproximativ 20 minute (pana se face carnea).
– Pofta buna! (poza 8 ).

Timp de preparare: 40 minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


19 Comments
FLORY

octombrie 10, 2012 @ 05:15

Reply

Un deliciu si arata grozav!

Angi

octombrie 10, 2012 @ 05:38

Reply

Imi place orezul, imi place puiul….so, vin la masa! 😀
O zi buna!

Poliana

octombrie 10, 2012 @ 05:42

Reply

Ce culoare frumoasa are, si prezentarea e super!

mitinita

octombrie 10, 2012 @ 05:48

Reply

Scump,dar merita toti banii,nu?

Daniela

octombrie 10, 2012 @ 06:41

Reply

Delicios… Eu nu mai fac fara sofran, ca prea mult imi place culoarea galbena… iar pieptul de pui cu sos de soia, e demential de bun… Acum mi s-a facut foame, ma duc sa beau o cafea…

coco

octombrie 10, 2012 @ 08:48

Reply

ce sa zic ? m-ai atins 🙂

DiaMar bucataria galbena

octombrie 10, 2012 @ 13:38

Reply

Are o culoare minunata orezul.Mai spun de gust?Super.

Mare Maria

octombrie 10, 2012 @ 14:23

Reply

O reteta…..minunata(din toate punctele de vedere) :)!

detectiv particular

octombrie 10, 2012 @ 17:51

Reply

aveti pagina de facebook ?

The Wandering Oltean

octombrie 10, 2012 @ 20:31

Reply

O bunatate frumos colorata

Vanina

octombrie 10, 2012 @ 20:42

Reply

Arata de bine incat practic [poti spune ca este o reta nu doar a japoniei/chinei, scuze dar le tot incurc pe aceste tari!

alina

octombrie 11, 2012 @ 05:29

Reply

Foarte frumos colorat orezul!

Lady Shoes

octombrie 11, 2012 @ 10:05

Reply

Acets blog este preferatul meu. Desii pina azi nu am scris pe blogul tau, am gatit multe dintre retetele tale. Mai ales deserturi. mult succes si iti multumesc ca existi.

Lady Shoes

octombrie 11, 2012 @ 10:06

Reply

Am recomandat si altor gospodine blogul tau.

irina (bucataria Irinei)

octombrie 11, 2012 @ 11:37

Reply

Ce bine arata… Cu betisoarele nu ma prea impac dar se poate folosi o furculita!

maria mihalache

octombrie 11, 2012 @ 18:46

Reply

Ce culoare minunata ii da sofranul.
Seara buna1

Liana Toma

octombrie 13, 2012 @ 21:44

Reply

o portie si pt. mineee!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.556 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020