mascota poza final

MASCOTA CU CREMA DE CIOCOLATA

Pentru Valentine’s, pură inspirație
Cel mai frumos cadou chiar tu-l poți prepara
Simt că e momentul să fac o declarație:
Iubesc cu pasiune ciocolata!

INGREDIENTE pentru crema

  • 240 gr ciocolata (lapte+ extra cacao)
  • 400 ml smanatana pt frisca
  • 50 gr merisoare, stafide

mascota poza 1

pentru crusta de ciocolata

PLAN DE LUCRU MASCOTA CU CREMA DE CIOCOLATA

  1. Topim la bain-marie ciocolata pentru crema, iar cand aceasta este topita complet mascota poza 2adaugam smantana pentru friscamascota poza 3si omogenizam usor cu ajutorul unei spatule mascota poza 4Lasam la frigider pentru macar 2 ore. Va asiguram ca merita rabdarea. Sunteti in grafic sa realizati o prajitura cu care veti impresiona pe toata lumea.
  2. Intre timp topim ciocolata pe bain-marie pentru crusta mascota poza 5
  3. Ungem cu ea, cu ajutorul unei pensule de silicon, formele de briose de silicon mascota poza 6Lasam la frigider pana se intareste ciocolata si o putem desprinde de pe forma de silicon  mascota poza 7
  4. Mixam crema racita pana cand aceasta isi dubleaza volumul apoi adaugam fructele confiate si amestecm cu o spatula. mascota poza 8
    Umplem formele de ciocolata cu aceasta cremamascota poza 9
  5. Acoperim cu ciocolata topita ca sa formam un exterior complet.mascota poza 10Lasam mascota cu crema de ciocolata la rece pana se intareste . Extra crema de ganache am servit-o in pahare mici. Aceasta din urma solutie este ideala pentru petreceri, dar si pentru a fi servita copiilor. Daca mai pui si o bomboana de ciocolata in varf, asa cum am procedat noi si cum puteti vedea in fotografia de mai jos, acest desert este si foarte … estetic.mascota poza 11
  6. Ei, cum a iesit? V-ati fi gandit ca puteti sa faceti asa ceva cu mainile voastre? Si nici macar nu a fost atat de dificil. Mascota este prajitura noastra preferata. Cand o cumparam de la cofetarie ne gandeam ca trebuie sa fii mare maestru intr-ale deserturilor ca sa reusesti o asa `capodopera`. Pofta buna! mascota poza 12 mascota poza 13

 


13 Comments
Simona

februarie 12, 2015 @ 09:25

Reply

Waw, ce surpriza! Era prajitura preferata de mine in copilarie.. De care am uitat cu desavarsire.. :)
Multumesc ptr reteta! Cu siguranta o voi face si eu!

hapleablog

februarie 22, 2015 @ 13:55

Reply

Da si mie imi place foarte mult mascaota, mai ales cea facuta in casa!

olivia

februarie 12, 2015 @ 16:22

Reply

Este intr-adevar un cadou sublim pentru sarbatoarea indragostitilor.Multumesc.

hapleablog

februarie 22, 2015 @ 13:52

Reply

Cu drag!

Gabriel

februarie 12, 2015 @ 22:37

Reply

Este într-adevăr o prăjitură pe care o recomand, mai ales cu ocazia zilei de 14 Februarie 😀

hapleablog

februarie 22, 2015 @ 13:52

Reply

Este buna oricand, parerea mea… :)

eater

februarie 13, 2015 @ 09:51

Reply

Chiar arata foarte bine si sigur este un cadou minunat!

hapleablog

februarie 22, 2015 @ 13:52

Reply

Da! Cu ciocolata nu dai gres niciodata!

maria udrea

februarie 22, 2015 @ 17:23

Reply

Nici aici nu a aparut comentariul meu :)
Tare mult imi plac mascotele, ti-au iesit perfecte!

simonacallas

februarie 27, 2015 @ 10:22

Reply

Frumoase si delicioase mascotele, felicitari!

Didi

martie 28, 2015 @ 05:08

Reply

esti genial! alaturi de savarina, era prajitura preferata in copilarie si ti-a iesit exact la fel. asta ma incanta! Musai o s-o fac si-o sa te anunt

dany

aprilie 5, 2015 @ 22:34

Reply

Ai facut niste mascote super! Felicitari! Esti genial!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 741 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010