PLACINTA DIN RESTURI DE CRACIUN

Tobă, șuncă, lebăr, cârnați, caltaboș
Nu vreau să le  mai văd, nici să le-arunc la coș,
Nici să le bag pachete în congelator
Unde să le uit până anul viitor.

INGREDIENTE

  • toba
  • lebar
  • sunca

placinta drob 1

pentru foile de casa

  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 350-400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

PLAN DE LUCRU

  1. umplutura se face in doi timpi si trei miscari. Inlaturam “invelisul” preparatelor si punem continutul intr-un robot de bucatarie
  2. maruntim bine carnurile si le scoatem intr-un castronplacinta drob 3
  3. spargem un ou peste amestec, condimentam cu sare si piper. placinta drob 4Omogenizam bine fie cu mana, fie cu o furculita
  4. preparam aluatul asa cum am invatat AICI
  5. impartim aluatul in doua. Presaram faina pe un blat de lucru si intindem o foaie cu sucitorul.
  6. Ungem cu unt peretii unei forme de copt si asezam prima foaieplacinta drob 5
  7. intindem compozitia. Nivelamplacinta drob 6
  8. acoperim cu a doua foaieplacinta drob 7
  9. batem un ou cu care ungem placinta pe deasupra
  10. bagam la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minuteplacinta drob 8
  11. placinta cu resturi de Craciun este un fel de drob. Merge cu mustar sau cu muraturi.placinta drob 9

 


2 Comments
Daniela

ianuarie 1, 2014 @ 21:16

Reply

La multi ani fericiti, plini de bucurii, iubire, sanatate si impliniri, alaturi de cei dragi !
Imi plac retetele cu… nimic nu se arunca, totul se recicleaza…

Laura Nechita

ianuarie 2, 2014 @ 16:03

Reply

Grozava placinta , o idee tare buna!
La multi ani si sanatate multa, bucurii si cat mai implinit sa va fie noul an! >:D<

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020