Tobă, șuncă, lebăr, cârnați, caltaboș
Nu vreau să le mai văd, nici să le-arunc la coș,
Nici să le bag pachete în congelator
Unde să le uit până anul viitor.
INGREDIENTE
- toba
- lebar
- sunca
pentru foile de casa
- 150 ml ulei
- 150 ml apa
- 350-400 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
PLAN DE LUCRU
- umplutura se face in doi timpi si trei miscari. Inlaturam “invelisul” preparatelor si punem continutul intr-un robot de bucatarie
- maruntim bine carnurile si le scoatem intr-un castron
- spargem un ou peste amestec, condimentam cu sare si piper. Omogenizam bine fie cu mana, fie cu o furculita
- preparam aluatul asa cum am invatat AICI
- impartim aluatul in doua. Presaram faina pe un blat de lucru si intindem o foaie cu sucitorul.
- Ungem cu unt peretii unei forme de copt si asezam prima foaie
- intindem compozitia. Nivelam
- acoperim cu a doua foaie
- batem un ou cu care ungem placinta pe deasupra
- bagam la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute
- placinta cu resturi de Craciun este un fel de drob. Merge cu mustar sau cu muraturi.
Daniela
ianuarie 1, 2014 @ 21:16
La multi ani fericiti, plini de bucurii, iubire, sanatate si impliniri, alaturi de cei dragi !
Imi plac retetele cu… nimic nu se arunca, totul se recicleaza…
Laura Nechita
ianuarie 2, 2014 @ 16:03
Grozava placinta , o idee tare buna!
La multi ani si sanatate multa, bucurii si cat mai implinit sa va fie noul an! >:D<