pavlova cu ganache de ciocolata si banane poza final

PAVLOVA CU GANACHE DE CIOCOLATA SI BANANE CARAMELIZATE

Un împărat de peste cinci mări și un deșert
Ținea dietă, nu mânca desert,
Dar, ca orice om, câteodată
Poftea la pavlova cu ganache de ciocolată.

INGREDIENTE pentru blatul de bezea (pentru mai multe imagini click aici)

  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar (eu am folosit zahar tos, se poate folosi foarte bine zahar pudra)
  • 1 lingurita  amidon
  • 1 lingura zeama de lamaie (se poate folosi si otet de vin)

ingrediente pentru ganache de ciocolata

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata dark (50 % cacao)pavlova cu ganache de ciocolata si banane poza 1

ingrediente pentru topping

  • 3 banane
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri zahar

PLAN DE LUCRU pavlova cu ganache de ciocolata

  1. Batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa care sa stea „batoasa”. Trebuie mixat bine pana se dizolva zaharul tos. Apoi presaram amidonul cernut si zeama de lamaie. Incorporam usor cu o spatula.
  2. Desenam pe hartia de copt un cerc cu diametru de 24 cm, apoi asezam albusurile spuma in acest cerc, astfel incat sa semene cu un blat. Dupa ce realizam aceasta operatiune, lasam timp de doua ore la cuptorul incins la 110 grade.
    Lasam blatul de bezea sa se raceasca in cuptor. Acesta trebuie sa fie crocant la exterior, precum cel de bezea, iar in interior sa fie moale. Am preparat blatul seara si l-am lasat sa se raceasca pana dimineata. Apoi l-am asezat pe un platou.
  3. Pentru crema ganache punem la incalzit smantana pentru frisca (am luat de pe foc inainte de a ajunge la punctul de fierbere ). Apoi adaugam ciocolata rupta in bucati  pavlova cu ganache de ciocolata si banane poza 2si amestecam energic ( eu am folosit o spatula de silicon) pana la dizolvarea completa a ciocolatei. pavlova cu ganache de ciocolata si banane poza 3
  4. Turnam ciocolata astfel obtinuta intr-un bol (in care sa putem mixa ulterior) si lasam la frigider pentru cel putin 4 ore (de preferat sa facem si ganache-ul de seara si sa lasam la frigider peste noapte).
  5. Luam ganache-ul din frigider si mixam pana obtinem o crema densa pavlova cu ganache de ciocolata si banane poza 5
  6. Intindem aceasta crema peste blatul de bezea pavlova cu ganache de ciocolata si banane poza 6
  7. Bananele le taiem rondele (mai mari) pe diagonala. Intr-un vas punem zaharul impreuna cu untul si lasam pana se dizolva zaharul apoi trecem si bananele prin acest sirop ( eu le-am dat prin acest sos in strat subtire, cat sa nu oxideze, daca tortul sta mai mult timp pana la consumare). Insa daca doriti un sos mai dens click aici .
  8. Ornam tortul nostru cu bananele si gata! pavlova cu ganache de ciocolata
  9. Pofta buna la tort pavlova cu ganache de ciocolata si banane caramelizate!

 


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.441 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010