Pentru momente speciale în familie.
Mami montează blatul, crema, zmeura
Ceilalți, lingându-și buzele de bezea și de vanilie,
Exclamă: „Cât de bună-i prăjitura!!!”
INGREDIENTE pentru blatul de bezea
- 4 albusuri
- 150 gr zahar (eu am folosit zahar tos, se poate folosi foarte bine zahar pudra)
- 1 lingurita amidon
- 1 lingura zeama de lamaie (se poate folosi si otet de vin)
pentru crema de vanilie
- 4 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 3 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 120 gr zahar
- 100 gr unt (la temperatura camerei)
- esenta de vanilie sau pastaie de vanilie
pentru topping
- 250 gr zmeura
- 200 gr cirese
PLAN DE LUCRU tort pavlova cu crema de vanilie
- Batem albusurile spuma, apoi treptat adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea care sa stea „batoasa” si sa fie lucioasa. Trebuie mixat bine pana se dizolva zaharul tosApoi presaram amidonul cernut si zeama de lamaie si incorporam usor cu o spatula.
- Desenam pe hartia de copt un cerc cu diametru de 24 cm, apoi asezam albusurile spuma in acest cerc, astfel incat sa semene cu un blat. Lasam la cuptorul incins la 110 grade timp de 2 ore.
- Lasam blatul de bezea sa se raceasca in cuptor. Am preparat blatul seara si l-am lasat sa se raceasca pana dimineata. Un pont pentru a se dezlipi mai usor blatul de pe hartia de copt este de a unge cu putin ulei hartia de copt inainte de a intinde bezeaua.
- Pentru crema, amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul.
- Turnam 25 ml lapte si omogenizam.
- Adaugam si faina cu amidonul, amestecam continuu cu telul (pentru a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 25 ml lapte si omogenizam.
- Restul de lapte (450 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu esenta de vanilie sau semintele de la pastaia de vanilie. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul, tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca. Lasam la racit.
- Mixam untul, apoi adaugam treptat din budincasi mixam pana obtinem crema finala.
- Acoperim blatul de bezea cu aceasta crema, apoi cu un strat generos de fructe. Am ales zmeura si cirese, insa se pot folosi ce alte fructe doriti. Absolut delicios acest tort pavlova cu crema de vanilie. Se topeste in gura.
- Pofta buna!
Amanet Auto
iunie 22, 2016 @ 10:32
Arata foarte bine, sunt o gurmanda. Si nu e deloc greu de facut. Dar vrem si retete dietetice, cat mai muuuuulte.