Cheesecake cu banane și sirop de caramel
Nici nu am nevoie de purcel
În loc de cărnuri, vreau în farfurie
O felie din așa minunăție.
INGREDIENTE pentru blatul de biscuiti
pentru crema
- 150 gr zahar
- 1200 gr crema de branza
- 200 gr smantana grasa
- 5 oua
- 2 galbenusuri
- 1 lingura zeama de lamaie
pentru topping
- 4 banane
- 50 gr unt
- 100 gr zahar brut
PLAN DE LUCRU cheesecake cu banane si sirop de caramel
- macinam biscuitii cu mixerul, topim untul.
- turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem, intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm).Lasam deoparte.
- pentru crema amestecam cu mixerul crema de branza (la temperatura camerei) si zaharul.Adaugam pe rand ouale intregi, plus cele 2 galbenusuri. Mixam pana obtinem o consistenta omogena. Adaugam apoi smantana si zeama de lamaie si incorporam cu o spatula de silicon.
- Turnam amestecul obtinut peste biscuiti.
- Lasam pentru 15 minute in cuptorul incins la 240 de grade, apoi reducem temperatura la 110 grade si mai coacem cheesecake-ul inca o ora si 15 min. Lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa cuptorului intre-deschisa. Scoatem apoi din cuptor si lasam afara pentru 2-3 ore, pana cand se raceste complet.
- Pentru topping taiem bananele rondele (si pe diagonala).
- Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam zaharul , lasam sa topeasca complet zaharul. Adaugam bananele si le lasam sa se caramelizeze usor.
- Turnam peste cheesecake, in centru si servim cu mare pofta.
- Pofta buna la cheesecake cu banane si sirop de caramel!