PARJOALE SARBESTI (PLESCAVITA)

parjoale sarbesti - plescavita 7

Bucătării tradiţionale…
E bine să le-ncerci pe toate.
Să faci orez precum chinezul
Şi ca în Mexic iuţi bucate.
La capitolul specific,
Italianul mangia pizza,
Grecul prepară tzatziki,
Iară sârbul plescaviţa.

Ce iti trebuie pentru 4 parjoale (poza 1)
– 500 gr de carne tocata amestec porc si vita (am tocat in casa)
– 1 ceapa (tocata marunt )
– 4 catei de usturoi
– sare, piper, boia
– 4 felii de cascaval (am razuit cascavalul)

Plan de lucru:
– amestecam intr-un bol carnea tocata, ceapa marunt tocata , usturoiul pisat si condimentele (poza 2). Compozitia obtinuta o impartim in opt. Turtim fiecare “bila” de carne in forma unei chiftele plate, apoi presaram cascavalul razuit (poza 3). Acoperim cu o chiftea de aceleasi dimensiuni. Obtinem, astfel, parjoala (poza 4).
-punem plescavita (pljeskavica) pe gratarul bine incins (poza 5). Rumenim pe ambele parti, apoi servim (poza 6).
-Am servit cu garnitura piure de cartofi cu praz la cuptor. Pofta buna/ Dobar apetit! (poza 7)

Timp de preparare: 30 de minute


12 Comments
Angi

ianuarie 11, 2013 @ 08:43

Reply

:)) super introducere ai facut…dar si papa e la fel de super 😉

Rocsy Ciobanu

ianuarie 11, 2013 @ 08:50

Reply

Tare bune mai ales ca nu sunt nici prajite in ulei!

Alina

ianuarie 11, 2013 @ 11:21

Reply

Imi plac parjoalele astea, arata pofticios!

Daniela

ianuarie 11, 2013 @ 13:34

Reply

Delicioase… puse intre doua felii de piine si cu niste mustar pe ele… mamma mia, cum imi fac pofta in fata calculatorului… Week-end placut !

mimmi

ianuarie 11, 2013 @ 19:48

Reply

mm bune trebuie sa fie !

Dohotariu-Avram Alina

ianuarie 11, 2013 @ 20:37

Reply

Of, ce poftă mi-ai făcut!

Claudia Mic

ianuarie 11, 2013 @ 20:42

Reply

Asa mult imi place sa gasesc retete traditionale din diferite tari, super!

Simona

ianuarie 11, 2013 @ 20:58

Reply

nu pot fi decat delicioase!!

Poliana

ianuarie 13, 2013 @ 14:17

Reply

Sunt grozav de bune, vin si eu la masa!

Rita

ianuarie 14, 2013 @ 22:28

Reply

Asta da, chiftelute! Dupa denumire n-as fi crezut ca e vorba despre ele. Mai degraba s-ar potrivi garniturii. Ei, dar ce stiu eu? Cert este ca se pricep sarbii astia la chifltele. Iar pe tine, Haplea, trebuie s te medaliem pentru harnicia ta. Eu una n-am pomenit barbat mai harnic si mai priceput in bucatarie decat tine. Felicitari!

Oana

ianuarie 19, 2013 @ 03:23

Reply

Reteta asta o sa o incerc si eu, imi plac parjoalele, le consider hamburgerul romanesc. Ma rog :)) sarbesc, de data asta.

SZOKE FLORICA

iunie 21, 2013 @ 19:01

Reply

Eu am pregatit-o dupa reteta unui bucatar sarb.In loc de cascaval ras am pus o felie de cascaval si o felie de sunca am turtit bine cele doua chiftele si le-am pus pe gratar. SUPER !

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020