PIURE DE CARTOFI CU PRAZ LA CUPTOR

piure de cartofi cu praz 7

Din ţara lui nea Mărin,
Dintre-olteni ăl mai cu haz,
Vă propunem un piure
Cu caşcaval şi cu praz.
Muică! Atunci când mâncarăm
Mare poftă am avut
Poţi să mai torni şi un zaibăr,
Să alunece pe gât.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 kg cartofi
– 100 ml lapte
– 2 linguri de unt
– 1 fir de praz
– 200 gr cascaval
– sare

Plan de lucru:
– curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Punem cartofii la fiert cu un praf de sare (poza 2). Lasam pe foc pana intra cu usurinta furculita in ei , apoi ii scurgem. Pasam cartofii, adaugam untul, laptele si sare dupa gust.
– Spalam si taiem rondele prazul. Il calim fie in ulei, fie in unt (poza 3).
– Amestecam piureul de cartofi cu prazul calit (poza 4) si il punem intr-un vas termorezistent. Adaugam cascavalul razuit (poza 5).
-Lasam la cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute, pana se topeste  cascavalul (poza 6)
– Pofta mare! (poza 7)

Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


12 Comments
bucatariamirelei

ianuarie 14, 2013 @ 09:00

Reply

sigur este foarte bun,eu vn cu friptura!!!!

Simona

ianuarie 14, 2013 @ 12:28

Reply

La cat de mult imi place prazul, as papa doua portii!

Retetegg

ianuarie 14, 2013 @ 20:27

Reply

Hi hi, imi place poezioara din introducere 🙂

Si-mi place tare mult si piureul cu praz, mai ales ca-s olteanca 😉

Gabriela

ianuarie 14, 2013 @ 21:45

Reply

Buna idee, chiar am un praz si nu stiu ce sa fac cu el! Frumoasa introducere si la obiect! Si ca sa raman in ton iti spun si eu: pe curand si-un praz verde!

Any

ianuarie 14, 2013 @ 21:56

Reply

Cred ca-i tare bun si cum zice Mirela mai sus, langa o friptura e o garnitura excelenta!

Rita

ianuarie 14, 2013 @ 22:22

Reply

Arata excelent, si cred ca are gust si miros imbietor, desi n-am mancat niciodata. O sa incerc reteta cu siguranta. Multumim! 🙂

Top Cuisine avec Lavi

ianuarie 15, 2013 @ 06:35

Reply

Interesanta reteta! Arata foarte bine!

Dohotariu-Avram Alina

ianuarie 15, 2013 @ 09:53

Reply

Gustos și hrănitor, dar alunecă și fără zaibăr:)).

Laura Nechita

ianuarie 15, 2013 @ 12:21

Reply

dementiala combinatie! mi-ai facut o pofta teribila!

Brindusa @ Cooking with my soul

ianuarie 16, 2013 @ 19:57

Reply

interesanta reteta. de sezon. cred ca o s-o incerc.buna si poezioara. 🙂

Iulia

iulie 21, 2016 @ 16:11

Reply

Incercati sa faceti piureul de cartofi cu smantana in locul laptelui,puneti un praf de usturoi si un varf de cutit de curry . In compozitia finala puneti 2 oua fierte tari taiate in cubulete cat mai micute si 100 de grame de sunca sau muschiulet afumat de asemenea taiat cubulete cat mai fin dar si cascavalul ras . Se pune amestecul in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet ,se acopera cu pesmet iar deasupra presarati cam 50 g de unt taiat cubulete.E gata cand se rumeneste.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.556 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020