Pâine mediteraneană cu măsline
Fă două: una pentru mine
De când mă joc de-a brutarul
Am ascuns sub pat cântarul.
INGREDIENTE
- 500 gr faina
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita de sare
- 250 ml apa calda
- 80 ml ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- 200 gr masline verzi feliate
PLAN DE LUCRU paine mediteraneana cu masline
- amestecam faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata intr-un bol. Zaharul “hraneste” drojdia. Adaugam oregano si maslinele tocate marunt
- turnam apa calda si uleiul de masline. Framantam (aproximativ 10 minute) pana obtinem o coca omogena, care se desprinde usor de pe maini. Aluatul trebuie sa fie pufos, dar nelipicios. Formam un rotund din coca si lasam la dospit aproximativ 30 minute intr-un mediu cald, pana cand isi dubleaza volumul. Am lasat la crescut direct in tava in care urma sa coacem painea. Tava a fost acoperita cu hartie de copt.
- lasam aproximativ 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade (pana se rumeneste)
- am lasat painea sa se raceasca putin, insa nu am avut rabdare sa se raceasca complet si am „degustat-o”. Rezultatul? Divin!
- Este absolut deliciosa, pentru ca este foarte pufoasa, aerata. Probati aceasta reteta de paine mediteraneana cu masline si nu veti regreta, garantat!
- Pofta buna!