PAINE MEDITERANEANA CU MASLINE

Pâine mediteraneană cu măsline
Fă două: una pentru mine
De când mă joc de-a brutarul
Am ascuns sub pat cântarul.

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml apa calda
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 200 gr masline verzi feliatepaine-mediteraneana-cu-masline-poza-1

PLAN DE LUCRU paine mediteraneana cu masline

  1. amestecam faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata intr-un bol. Zaharul “hraneste” drojdia. Adaugam oregano si maslinele tocate maruntpaine-mediteraneana-cu-masline-poza-2
  2. turnam apa calda si uleiul de masline. Framantam (aproximativ 10 minute) pana obtinem o coca omogena, care se desprinde usor de pe maini. Aluatul trebuie sa fie pufos, dar nelipicios. Formam un rotund din coca paine-mediteraneana-cu-masline-poza-3si lasam la dospit aproximativ 30 minute intr-un mediu cald, pana cand isi dubleaza volumul. paine-mediteraneana-cu-masline-poza-4Am lasat la crescut direct in tava in care urma sa coacem painea. Tava a fost acoperita cu hartie de copt.
  3. lasam aproximativ 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade (pana se rumeneste) paine-mediteraneana-cu-masline-poza-5
  4. am lasat painea sa se raceasca putin, insa nu am avut rabdare sa se raceasca complet si am „degustat-o”. Rezultatul? Divin!paine mediteraneana cu masline
  5. Este absolut deliciosa, pentru ca este foarte pufoasa, aerata. Probati aceasta reteta de paine mediteraneana cu masline si nu veti regreta, garantat!
  6. Pofta buna!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020