TORT MOUSSE DE CIOCOLATĂ

tort mousse de ciocolata 17

Pe o scală de la 1 la 10, aceasta este o prăjitură de nota 11.

Ce îţi trebuie pentru o tavă
(poza 1)
– 150 gr de biscuiți
– 500 gr de ciocolată neagră
– 230 ml de smântână dulce
– 400 ml de frișcă vegetală
– 100 gr de Finetti
– 50 gr de unt
– 50 gr de zahăr
– esență de rom
– frișcă pentru ornat și ornamente de ciocolată Dr. Oetcker

Plan de lucru:
– Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt (poza 2)
– topim untul cu Finetti (poza 3) și amestecăm până obținem o cremă precum în poza 4. Peste această cremă adăugăm biscuiții (poza 5), făcând, astfel, blatul.
– ungem cu unt o formă de tort cu pereții detașabili și întindem blatul de biscuiți (poza 6)
– facem, apoi crema. Topim ciocolata pe pat de apă (poza 7), peste care turnăm smântâna (poza 8 ). Amestecăm în continuu la foc mic până obținem ceva omogen (poza 9). Lăsăm la răcit.
– preparăm frișca (poza 10) și turnăm peste ea, treptat, ciocolata topită (ambele să fie la aproxmativ aceeași temperatură) și amestecăm cu o lingură de lemn (pozele 11, 12 și 13). Turnăm compoziția obținută peste blatul de biscuiți (pozele 14 și 15). Băgăm la frigider peste noapte, apoi decorăm cu frișcă și ornamente de ciocolată (poza 16)
– poftă bună! (poza 17)

Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 22 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


8 Comments
Diana

septembrie 29, 2010 @ 17:58

Reply

Sunt de acord cu schimbul de linkuri. Aveti retete foarte interesante.

hapleablog

septembrie 29, 2010 @ 20:17

Reply

Multumim 🙂 Te-am adaugat in lista

palade roxana

iunie 2, 2011 @ 05:34

Reply

Buna,

As vrea sa incerc reteta, se poate pune si ciocolata amaruie obisnuita poiana in compozitie?

Multumesc

hapleablog

iunie 2, 2011 @ 17:23

Reply

Buna Roxana, multumesc pt vizita.Da, cu siguranta poti sa inlocuiesti cu ciocolata Poiana amaruie.

Dorina Giurgea

septembrie 23, 2011 @ 11:20

Reply

zaharul si esenta de rom cand se adauga?

hapleablog

septembrie 23, 2011 @ 16:32

Reply

Zaharul si esenta de rom se adauga in amestecul de biscuiti.(pt blat 🙂 )

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020