În desertul la pahar, mascarponele si nutella
Fac un cuplu ideal, ca pe scenă Arșinel și Stela.
INGREDIENTE pentru 4 borcane
ingrediente pentru topping
- 200 gr amestec de fructe de padure (am folosit congelate)
- 2 linguri de zahar
PLAN DE LUCRU desert la borcan cu crema nutella
- Este un desert pe cat de simplu de preparat, pe atat de bun. Il pregatim in doar 10 minute, dar se mananca la fel de repede.
- Mi se pare o varianta perfecta de desert, atunci cand timpul nu ne permite sa preparam un dulce mai elaborat. Sau daca din senin se anunta niste invitati si trebuie sa improvizam ceva dulce rapid. Oricum merita sa incercati acest desert fie ca este pentru voi sau pentru diversi invitati.
- Crema se prepara in doi timpi si trei miscari. Punem intr-un bol crema mascarpone si amestecam cu nutella le omogenizam cu o paleta de silicon.
- Fursecurile le inmuiem in lapte, apoi adaugam cate un strat in borcanelele in care vrem sa pregatim desertul Putem sa folosim si pahare. Apoi adaugam un strat de crema, continuam cu piscoturi si deasupra impartim crema ramasa. Lasam la frigider, timp in care pregatim toppingul.
- Punem intr-un vas fructele congelate cu zaharul si un strop de apa. Le lasam pe foc ca sa fiarba cateva minute, cat sa obtinem consistenta dorita
- Adaugam astfel un ultim strat, cel din fructele de padure. Si asta e tot. Gata desrtul nostru. Este un desert care trebuie savurat.
- Pofta buna la desert la borcan cu crema nutella!