mascota cu mousse de capsuni poza final

MASCOTA CU MOUSSE DE CAPSUNI

Înveliș crocant, mijloc divin de spumă –
Mascota cu căpșuni e un desert din Rai
Creat de îngerii care din harpă sună
Pentru iubitorii de dulce trai.

INGREDIENTE pentru mousse

  • 400 gr capsuni proaspete
  • 400 ml smanatana pt frisca
  • 200 gr zahar (puteti sa puneti mai putin zahar daca fructele sunt dulci)
  • 1 plic gelatina

mascota cu mousse de capsuni poza 3

pentru crusta

  • 240 gr ciocolata ( lapte + extra cacao)

PLAN DE LUCRU mascota cu mousse

  1. Topim ciocolata pe bain-marie pentru crusta de ciocolatamascota cu mousse de capsuni poza 1
  2. Cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem formele de briose de silicon  mascota cu mousse de capsuni poza 2Lasam la frigider pana se intareste ciocolata si o putem desprinde de pe forma
  3. Pentru crema, mixam capsunile impreuna cu zaharul mascota cu mousse de capsuni poza 4 mascota cu mousse de capsuni poza 5Mixam smantana pana obtinem frisca mascota cu mousse de capsuni poza 6
  4. Lasam gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.
  5. Punem pe foc piureul de capsuni si lasam pe foc pana se apropie de punctul de fierbere, amestecand in continuu ca sa se topeasca zaharulmascota cu mousse de capsuni poza 7
  6. Luam de pe foc, apoi adaugam gelatina peste piureul de capsuni.
  7. Incorporam usor cu o spatula de silicon piureul de capsuni peste frisca . mascota cu mousse de capsuni poza 8 mascota cu mousse de capsuni poza 9Lasam crema la frigider pentru 2 ore.
    Umplem formele de ciocolata cu aceasta cremamascota cu mousse de capsuni poza 11
  8. Punem un „capac” de ciocolata topita, ca sa formam un exterior complet de ciocolata  mascota cu mousse de capsuni poza 12
  9. Lasam la rece pana se intareste ciocolata
  10. Extra crema de capsuni am servit-o in pahare. Astfel, mai obtinem un delicios desert la pahar. mascota cu mousse de capsuni poza 13
  11. Avem niste excelente mascote de mousse de capsuni. Pofta buna!mascota cu mousse de capsuni poza 14

Capsunile au un continut mare de antioxidanti. Studii recente au scos la iveala faptul ca oamenii care consuma alimente bogate in antioxidanti (precum capsuni, mere, varza, broccoli etc.) sunt mai ferite de bolile canceroase, iar in cazul in care le fac, au sanse mai mari de supravietuire
Fibrele pe care căpşunile le contin ajuta la reducerea nivelului de colesterol si de trigliceride din organism, prevenind astfel si bolile de inima si actionand ca adjuvant in hipertensiune.
Capsunile contin vitamina C si complexul de vitamine B, fiind astfel o sursa foarte buna in prevenirea afectiunilor sau bolilor care pot duce la degenerarea celulara si la distrugerea vederii, a scris realitatea.net.


10 Comments
adnia

mai 2, 2015 @ 12:04

Reply

ce bine arata! de mult caut reteta originala de mascote, dar si cu spuma de capsuni e o idee geniala :)

hapleablog

mai 2, 2015 @ 22:05

Reply

Multumesc!

olivia

mai 2, 2015 @ 16:18

Reply

Excelent,super!

hapleablog

mai 2, 2015 @ 22:06

Reply

Multumesc!

mihaela

mai 3, 2015 @ 09:16

Reply

sunt grozave!

coco

mai 3, 2015 @ 15:21

Reply

imi revin eu, lasa :)
am lesinat aici!!

maria mihalache

mai 4, 2015 @ 12:32

Reply

Un deliciu!

Simona

mai 4, 2015 @ 20:05

Reply

Super arata!!! Inca poftesc la mascotele postate acu ceva timp.. :) O intrebare am, piureul de capsuni l-ai adaugat cald sau rece peste frisca??

Haplea

mai 4, 2015 @ 21:53

Reply

Am adaugat piureul de capsuni cald si am incorporat treptat in frisca.

Cristina

mai 5, 2015 @ 13:31

Reply

Yammy! Ce bunatate!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.409 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010