Un marțian se învârtea
Prin cele mai înalte sfere,
Iar când pe Pământ venea
Își făcea pofta de eclere.
INGREDIENTE
Pt aluatul de eclere (am obtinut 25 eclere mari):
- 100 ml ulei
- 200 ml apa
- 200 gr faina
- 5 oua mari
- 1 praf de sare
Pt umplutura de vanilie
- 1 litru lapte
- 3 oua
- 300 gr de zahar
- 12 linguri faina
- esenta de vanilie (si/ sau zahar vanilat)
- 200 gr unt la temperatura camerei (am folosit unt de la Koliba cu 82% grasime)
Pentru topping:
- 100 gr ciocolata dark
PLAN DE LUCRU eclere cu crema de vanilie
- Pentru prepararea aluatului de eclere, am pus intr-o craticioara apa si uleiul, apoi am adaugat un praf de sare.
Punem cratita pe foc. Cand acest amestec incepe sa fiarba se adauga faina, apoi se incorporeaza cu ajutorul unui tel pana obtinem o compozitie omogena. - Luam de pe foc si adaugam pe rand ouale, pe care le incorporam prin mixare la viteza mica pana obtinem aluatul.
- Cu ajutorul unui posh am format eclerele in tava de cuptor (tapetata cu hartie de copt). Lasam distanta intre ele, pentru ca acestea vor creste. Lasam 15-20 minute in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se rumenesc frumos. Le lasam sa se raceasca.
- Pentru umplutura, pregatim crema de vanilie. Punem intr-un vas ouale cu zaharul si faina si 100 ml lapte. Incorpram bine pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugam restul de lapte si punem pe foc mic. Lasam pe foc pana cand compozita se ingroasa si obtinem consistenta de budinca (amestecam incontinuu, pentru a nu se forma cocolase).
- Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam energic pana se dizolva complet.
- Lasam sa se raceasca complet crema, apoi taiem eclerele pe jumatate si le umplem cu crema
- Topim pe bain-marie ciocolata (poza 6, 7) si cat este calda intindem pe suprafata de sus a eclerelor
pofta buna la eclere cu crema de vanile si glazura de ciocolata! (poza 9)