Dacă de dulce nu mâncăm,
Prindem putere pe-altă cale
Putem oricând să apelăm
La proteine vegetale.
INGREDIENTE
- 350gr soia boabe (am folosit de la Cardinal)
- 2 morcovi razuiti
- 3 cartofi medii fierti in coaja
- 1 ceapa tocata marunt (am dat-o pe razatoare)
- 2 linguri pesmet
- 1 legatura patrunjel tocat marunt
- 1 ou (pt cei care tin post nu pun ou)
- sare, piper, paprika
PLAN DE LUCRU
- spalam si punem la fiert cartofii in coaja, apoi ii curatam (poza 2) si ii pasam
- se lasa soia la inmuiat peste noapte, apoi se spala in mai multe ape si se pune la fiert. Lasam sa fiarba pana cand intra usor furculita in ea.
- intr-un bol, amestecam cartofii pasati cu morcovul razuit, ceapa , verdeata tocata marunt si pesmetul. (poza 3). Daca nu tineti post, puneti si un ou. Lasam boabele de soia sa se raceasca si sa se scurga bine si apoi le transformam intr-o pasta (poza 4).Adaugam peste amestecul de legume si omogenizam bine compozitia (poza 5).
- Formam chiftelutele (poza 6). Le tavalim prin pesmet apoi le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt (poza 7).
- Le lasam la cuptorul incins sa se rumeneasca pe ambele parti (aproximativ 20 minute pe fiecare parte). (poza 8)
- Pofta buna!
olivia
august 7, 2014 @ 15:55
Reteta foarte binevenita.Multumesc.
Dana
august 11, 2014 @ 19:50
Ce buneee! N-am mai facut de mult, cred ca le fac saptamana asta ca tot e post 🙂