Poți mânca o sută. Eu susțin
Că nu te-mbeți din covrigei cu vin
Decât în cazu’-n care, însetat,
Servești și vin la sticlă, separat.
INGREDIENTE
PLAN DE LUCRU covrigei cu vin
- va veti convinge ca acesti covrigei se fac simplu si rapid. Oricine poate fi brutar la el acasa. V-ati suflecat manecile? Cantariti faina, uleiul, vinul. Merg toate intr-un bol, unde le amestecam impreuna cu sarea si chimenul. Dupa cateva minute de framantat, ar trebui sa obtinem un aluat nelipicios.
- Avantajul la aceasta reteta este ca nu trebuie sa lasam aluatul la dospit. Il prelucram imediat cum am terminat de framantat. Concret, il portionam in mici cubulete sau in mingiute, pe care le presam intre masa si podul palmei astfel incat sa obtinem niste rulouri subtiri (cu diametrul de aproximativ 1 cm).
- Unim capetele fiecarui rulou formand un mic cerc. Asezam covrigeii intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Ii coacem la cuptorul incins la 180 grade. Ar trebui sa fie rumeniti si tocmai buni de mancat in cel mult 30 min, depinde de cat de mari i-ati facut. - Pofta buna!
Știați că românii sunt cei mai mari consumatori de covrigei din lume? Au un motiv in plus sa rontzaie convrigei cu vin, care preiau din calitatiile licorii obtinute din struguri. Potrivit descopera.ro, vinul conţine o mare cantitate de minerale, precum potasiul, calciul sau magneziul, şi vitamine hidrosolubile, ca B1, B2, B5 şi B6 (‘cele din acest grup intervin în funcţionarea sistemului imunitar, nervos şi menţin sănătatea pielii şi tonusul muscular’), iar într-o mai mică măsură, acid folic, vitamina B12 şi vitamina C.