covrigi pufosi poza final

COVRIGI PUFOSI LA CUPTOR

Pentru cei cu gusturi fine.
Se păstrează-așa pufoși
Timp de multe multe zile
Mânca-i-ar Haplea de frumoși!

INGREDIENTE pentru aluat

  • 500 gr faina
  • 260 ml lapte
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 50 gr unt la temp camerei
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou + 1 albus
  • 1 praf de sare

covrigi pufosi poza 1

pentru uns deasupra

  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri de lapte

 

PLAN DE LUCRU

  1. amestecam faina cu zaharul, untul, oul , praful de sare. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut
  2. Framantam pana obtinem un aluat lipicioscovrigi pufosi poza 2Il lasam la crescut 45  minutecovrigi pufosi poza 3
  3. Din aluat formam 6 mingiute, pe care le intindem intr-o foaie dreptunghiulara. covrigi pufosi poza 4 covrigi pufosi poza 5Crestam in fasii jumatate din foaie, ca in pozacovrigi pufosi poza 6
  4. rulamcovrigi pufosi poza 7si inchidem la capat formand un covrigcovrigi pufosi poza 8
  5. asezam cei 6 covrigi in tava acoperita cu hartie de copt si mai lasam la crescut 15 minutecovrigi pufosi poza 9
  6. ii ungem cu galbenus de ou amestecat cu laptelecovrigi pufosi poza 10
  7. lasam in cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc (aproximativ 20 minute)covrigi pufosi poza 11
  8. pofta buna!covrigi pufosi poza 12

 


8 Comments
olivia

august 19, 2015 @ 13:37

Reply

Daca sunt pufosi,merita incercati.

Laura Nechita

august 21, 2015 @ 17:40

Reply

Victor, arata grozav! Imi vine sa intind mana sa iau cativa ::))))

Dana

noiembrie 19, 2015 @ 20:54

Reply

eu chiar am facut reteta ……se face repede ….dar gustulllllll ….nemaipomenit

Ramona

februarie 16, 2017 @ 21:12

Reply

Super rețeta…mi-au ieșit exact ca cei din imagine chiar un pic mai pufoși Super buni…

Cristina

februarie 27, 2017 @ 04:41

Reply

Buna Adrian,

Pot folosi si drojdie uscata? Caci numai in forma asta pot gasi aici. Daca da, cum o folosesc si de cat as avea nevoie?

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.435 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010