CORNURI PARIZIENE CU MERE

Mă știi, eu sunt cu ciocolata,
Dar uneori inima cere
Și altceva, acum e gata
Un delicios desert cu mere.

INGREDIENTE pentru aluat

  • 250 gr. faina
  • 5 linguri de smantana (am folosit smantana cu 17% grasime)
  • un ou
  • jumatate de plic de drojdie uscata
  • un praf de sare

ingrediente pentru umplutura

  • 3-4 mere

PLAN DE LUCRU cornuri pariziene cu mere

  • Mai intai facem aluatul. Este cat se poate de simplu: amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea, apoi adaugam smantana si oul. Framantam bine cel putin 10 minute.
  • Lasam aluatul la dospit intr-un mediu cald aproximativ o ora.
  • In timp ce aluatul isi mareste volumul, dam merele prin razatoare si le calim cu putin zahar (sau fara zahar)
  • Impartim aluatul in parti egale. Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie ovala, pe care o crestam pe margini
  • Punem umplutura de mere in mijloc si rulam
  • Lasam aproxiativ 30 de minute in cuptorul incins la 180 de grade
  • Pofta buna la cornuri pariziene cu mere!cornuri pariziene

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010