Mă știi, eu sunt cu ciocolata,
Dar uneori inima cere
Și altceva, acum e gata
Un delicios desert cu mere.
INGREDIENTE pentru aluat
- 250 gr. faina
- 5 linguri de smantana (am folosit smantana cu 17% grasime)
- un ou
- jumatate de plic de drojdie uscata
- un praf de sare
ingrediente pentru umplutura
- 3-4 mere
PLAN DE LUCRU cornuri pariziene cu mere
- Mai intai facem aluatul. Este cat se poate de simplu: amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea, apoi adaugam smantana si oul. Framantam bine cel putin 10 minute.
- Lasam aluatul la dospit intr-un mediu cald aproximativ o ora.
- In timp ce aluatul isi mareste volumul, dam merele prin razatoare si le calim cu putin zahar (sau fara zahar)
- Impartim aluatul in parti egale. Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie ovala, pe care o crestam pe margini
- Punem umplutura de mere in mijloc si rulam
- Lasam aproxiativ 30 de minute in cuptorul incins la 180 de grade
- Pofta buna la cornuri pariziene cu mere!