COLTUNASI CU VISINE

coltunasi cu visine poza9

Nu e glumă!
Ştiţi ce scrie în calendarul mayaş?
Că după sfârşitul lumii
Se vor mânca colţunaşi…

Ce iti trebuie
Pt umplutura: (poza 1)
-600 gr visine fara samburi
-100 gr zahar

Pt aluat (poza 2)
-2 oua
-100 ml apa calduta
-faina cat cuprinde (aproximativ 350 gr)
-un praf de sare

Plan de lucru:
– turnam zaharul peste visine si lasam peste noapte
– amestecam ouale cu apa calduta si faina pana obtinem o coca (poza 3).
– intindem coca intr-o foaie subtire (poza 4), apoi decupam forme de cerc cu ajutorul unui pahar (sau castron mai mic) si adaugam pe fiecare bucata cate 4 jumatati de visine (poza 5).
– prindem marginile foarte bine cu ajutorul unei furculite si obtinem forme de semicerc (poza 6).
– punem apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, adaugam coltunasii si ii lasam la fiert 7-8 minute (poza 7).
– scoatem coltunasii intr-un vas
– in alt vas punem zeama care s-a scurs de la visinele cu zahar (am mai pastrat si cateva visine) si lasam pe foc pana se ingroasa un pic (poza 8 )
– Servim coltunasii cu sos de visine pe deasupra. Se poate presara deasupra lor si zahar vanilat. (poza 9)

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


19 Comments
O Craita in bucatarie

iulie 17, 2013 @ 17:35

Reply

Arata absolut delicios, nu am mancat niciodata, dar cum mie imi plac visinile mult de tot, cred ca as fi foarte incantata!!

janet

iulie 17, 2013 @ 18:00

Reply

Super!Coltunasi,doar cu branza am facut….merita incercat si cu visine!

Daniela

iulie 17, 2013 @ 19:07

Reply

N-am mincat niciodata coltunasi cu visine, dar arata super, iar eu sint innebunita dupa visine. Vin in vizita la tine, mai ai ?!

Dorina

iulie 18, 2013 @ 06:32

Reply

Nu am mai mancat din copilarie cand imi facea bunica mea …mi-ai facut o pofta …

mihaela

iulie 18, 2013 @ 07:08

Reply

Super! imi plac 🙂

nadia

iulie 18, 2013 @ 09:21

Reply

super bune mnnnnn

Valentina Mihaescu

iulie 18, 2013 @ 19:21

Reply

Un desert simplu dar foarte bun pe care nu l-am mai mancat din copilarie. Ce idee buna ai avut si ce pofta mi-ai facut. Arata foarte apetisant.

Adina

iulie 18, 2013 @ 19:45

Reply

Ispititor de delicios !

Liana@Transylvanian Kitchen

iulie 18, 2013 @ 21:20

Reply

Ce haioasa e poezioara de la aceata reteta! Defapt toate sunt foarte inspirate. Ca si retetele, de altfel!

*ELENA*

iulie 19, 2013 @ 12:42

Reply

Bună Victor!
Arată super,o voi încerca și eu dar cu brânză!
Am făcut ”Prăjitura cu orez și portocală”și mi-a plăcut mult!
Un weekend excelent îți doresc!

Oana

iulie 19, 2013 @ 13:04

Reply

Daca e cu visine, ma prezint. Sper sa mai ai o portie si pentru pofticiosi ca mine 🙂

maria mihalache

iulie 19, 2013 @ 17:20

Reply

si eu vreau o portie!

DiaMar bucataria galbena

iulie 20, 2013 @ 05:30

Reply

Daca sunt cu visine,atunci sunt extra buni!

Miha

iulie 21, 2013 @ 07:42

Reply

Suna tentant! 😉

Magda Adina

iulie 22, 2013 @ 08:28

Reply

Mmmmmm , coltunasii astia sunt dementiali !!! <3

Ani

august 27, 2013 @ 12:10

Reply

Buna. Crezi ca as putea incerca si cu alte fructe, daca da , cu care?

hapleablog

august 27, 2013 @ 18:20

Reply

Buna. Clar merg si cu cirese

deni

ianuarie 30, 2014 @ 09:15

Reply

Mi se pare mie sau aici am gasit cele mai bune retete ? Daca da, atunci haideti fetelor, la treaba ! Nu stati ca sta norocul ! Si renuntati la prajiturile de gata, care niciodata n-au sa fie la fel de bune ca cele facute in casa ! Multumesc,…….Haplea. Am sa incerc chiar azi reteta, dar cu visine conservate in sucul lor – de asta -vara sau – de ce nu – cu cele congelate. Ii fac eu, nu ma invit. .la masa la nimeni, desi va iubesc pe toate…..

hapleablog

ianuarie 30, 2014 @ 09:58

Reply

Multumesc frumos!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020