CHIFTELE SUEDEZE A LA IKEA

chiftelute suedeze 11

De fapt, ar vrea cei de la Ikea sa aiba asa chiftele. Aceasta reteta le da clasa.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 400 gr de carne tocata amestec porc – vita
– 1 felie de paine
– 50 ml lapte pentru inmuiat painea
– 2 cepe
– un ou
– o legătura de marar
– ardei iute
– sare, piper, delikat
-200 ml smantana lichida (pt gatit)
-50 gr parmezan

Plan de lucru:
– tocam ceapa (sau o dam prin razatoare ) si mararul, adaugam ouale, condimentele, painea inmuiata in lapte si scursa (poza 2)
– amestecam (poza 3), iar apoi formam chiftelele si le dam prin faina (poza 4). Le punem intr-o tigaie cu ulei incins (poza 5), le rumenim pe ambele parti (poza 6) si le scoatem pe un platou, pe care am pus servetele pentru a se scurge de ulei (poza 7)
-punem chiftelutele intr-o tigaie peste care adaugam smantana (poza 8 ), apoi parmezan (poza 9). Lasam pe foc aproximativ 10 minute (poza 10), apoi servim cu garnitura de morcovi (poza 11). Pofta buna!

Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 3 lei/portia (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


7 Comments
MIMI

aprilie 3, 2011 @ 16:06

Reply

da,imi place reteta!si bine zis,da,ar vrea cei de la Ikea sa aiba asa chiftele!!!!!!!

Lia

aprilie 3, 2011 @ 19:38

Reply

Nu stiu cum sunt cele de la Ikea,dar pe mine m-ai cucerit cu retete asta.:)

pansy

aprilie 6, 2011 @ 10:51

Reply

tare bune mai trebuie sa fie.

Dana

aprilie 7, 2011 @ 20:40

Reply

Ooo, da!!! Arata foarte bine! Imi plac mult cele de la Ikea, dar cu siguranta le-as savura si pe acestea!

flory

decembrie 22, 2011 @ 20:41

Reply

cele de la ikea sunt super bune .sunt cele mai cautate in restaurant!

rita

aprilie 23, 2013 @ 12:30

Reply

a incercat cineva sa le faca acasa? si daca da, sunt tot asa de bune ca cele de la ikea? mi se pare ciudat cu smantana

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.495 de abonați

Locuri de muncă bucătari
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010