Incercam sa ne ferim pe cat posibil de prajeli, asa ca gatit la cuptor aceste chiftele. Abolut senzationale!!!
Ce iti trebuie pentru (poza 1)
– un dovlecel mai mare
– 1 ou mare (2 oua mici)
– 200 gr branza de capra
– 1 legatura atrunjel
– 100 gr parmezan razuit
– 5 linguri de faina
– pesmet
– sare, piper
Plan de lucru:
– spalam, curatam si dam prin razatoare dovlecelul, tocam marunt patrunjelul (poza 2). Amestecam intr-un bol dovlecelul razuit, patrunjelul, branza, sare, piper dupa gust, parmezanul razuit (poza 3). Adaugam cele 2 oua si faina (poza 4).
– Amestecam toate ingredientele, iar apoi formam chiftelele si le dam prin pesmet. Le asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt (poza 5), le rumenim pe ambele parti (aproximativ 10 minute pe parte) si le scoatem pe un platou.
-Am servit cu sos tzatziki. Pofta buna! (poza 5)
Timp de preparare: 40 de minute
Daniela
iulie 19, 2012 @ 20:09
Delicioase si sanatoase… si eu sint innebunita dupa chiftele la cuptor, nu absorb ulei si sint mult mai gustoase… Daca nu mai gasesti in farfurie pe cele din prima poza, sa stii ca le-am servit eu…
Antonina
iulie 19, 2012 @ 20:11
Subscriu la ce-a spus Daniela! Absolut delicioase!
DiaMar bucataria galbena
iulie 19, 2012 @ 21:34
Sunt total in asentimentul tau.Senzationale.
Micul
iulie 20, 2012 @ 07:16
Cu siguranta le voi face.Arata asa de bine.
Sa ai weekend fain.
Angi
iulie 20, 2012 @ 08:02
Chiar ma gandeam sa fac si eu o portie mare in acest weekend…pana acum le faceam pe gratar si fara branzica, dar acuma voi incerca varianta ta, imi place mult! 🙂
Mimmi
iulie 20, 2012 @ 13:45
Imi place dovlecelul,imi plac si aceste chiftelute pe care le-am facut si eu 🙂
Un wk placut iti doresc !
Laura Nechita
iulie 20, 2012 @ 15:00
Adorabile si delicioase! Eu pun in compozitie si putin cas, se topesc in gura de bune ce sunt 😉
Tincuta Clocotici
iulie 20, 2012 @ 15:56
Geniala ideea de a folosi cuptorul. Avem dovlecei in gradina. O sa le fac neaparat!
TeoBucatar
iulie 20, 2012 @ 19:11
Imi plac la cuptor pentru ca nu au ulei si sunt mai sanatoase!
The Wandering Oltean
iulie 20, 2012 @ 19:59
Chestia cu chiftelele in cuptor o folosim si noi de vre-un an. Excelenta!
Simona
iulie 20, 2012 @ 20:25
N-am facut niciodata chiftelute de dovleac.. nici prajite, nici coapte.
alinutzika
iulie 20, 2012 @ 20:56
trebuie sa fie delicioase! Sanatoase sigur sunt!
Timea
iulie 22, 2012 @ 11:46
Bune, mai ales ca sunt facute la cuptor.
Tincuta Clocotici
iunie 28, 2013 @ 08:50
Tocmai ma gandeam ca eu le-as pune si nitel usturoi, dar vad ca la final spui ca le-ai servit cu sos tzatziki, asa ca sunt perfecte!
stela
decembrie 9, 2017 @ 17:18
Ieri am facut ,eu le-am pus si usturoi ,marar in loc de patrunjel numai ca pe parcursul coacerii la cuptor nu au ramas umflate ca o chiftea normala s-au turtit,dar au fost foarte bune