BULGUR CU LEGUME SI SUNCA AFUMATA

La porţile Orientului,
Ghiţă este interzis.
Turcii nici nu ştiu ce pierd:
Bulgur cu porc e de vis!

INGREDIENTE pentru bulgur

  • 1 cana de bulgur
  • 2 cani de apa fiarta
  • sare

pentru sos

  • 1 ardei gras rosu tocat marunt
  • 3 rosii decojite si taiate cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 morcovi razuiti
  • 200 gr sunca afumata
  • 1 ardei iute tocat marunt
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • ulei de masline pt calit

bulgur cu legume si sunca afumata poza1

PLAN DE LUCRU

  1. Punem la calit ceapa cu morcovul bulgur cu legume si sunca afumata poza2
  2. Adaugam ardeiul tocat si ardeiul iute impreuna cu sunca afumata bulgur cu legume si sunca afumata poza3
  3. Le lasam sa firaba si adaugam sucul de rosii si condimentele, spre final adaugam pasta de rosii bulgur cu legume si sunca afumata poza4
  4. Intre timp punem bulgurul intr-un vas, apoi turnam cu apa fiarta (2 masuri de apa fiarta la o masura de bulgur). Lasam acoperit pana bulgurul absoarbe toata apa umflandu-se bulgur cu legume si sunca afumata poza5
  5. Amestecam bulgurul impreuna cu amestecul de legume bulgur cu legume si sunca afumata poza6
  6. Servim bulgur cu legume si sunca afumata poza7
  7. Pofta mare! bulgur cu legume si sunca afumata poza8

 


11 Comments
Cristina

septembrie 4, 2013 @ 09:59

Reply

Cu siguranta as vrea sa gust putin…

Alexandrina

septembrie 4, 2013 @ 15:41

Reply

Yummy, delicios!!

TeoBucatar

septembrie 4, 2013 @ 21:53

Reply

Excelent, mai ales ca e rapid!

janet

septembrie 5, 2013 @ 20:05

Reply

De unde ai bulgur?Cand eram la mama fata,bulgurul se facea,din graul dat la chiua(un fel de mojar mare,din lemn,in care se punea graul si se batea cu o bara de metal,pana se ducea toata coaja de pe bobul ).Bulgurul,il foloseam la sarmalele de post,in amestec cu orez.
O seara minunata!

hapleablog

septembrie 5, 2013 @ 21:07

Reply

Bulgurul l-am cumparat din Turcia, insa am vazut si pe la noi pe la diverse hipermarket-uri la raioanele de produse bio.

Valentina Mihaescu

septembrie 6, 2013 @ 21:13

Reply

Foarte bine arata! Pofta imi este de nu pot sa-ti spun ca nu am mai mancat sunculita afumata cam de multicel…dieta..ce sa fac!?

Simona

septembrie 7, 2013 @ 16:38

Reply

N-am mancat pana acum bulgur.. trebuie sa-l incerc si eu!

Alina

septembrie 9, 2013 @ 13:43

Reply

Mmmmm….arata foarte bine!!

adnia

septembrie 10, 2013 @ 23:00

Reply

suuuper reteta! o salvez si eu!

mihaela

septembrie 23, 2013 @ 15:00

Reply

o reteta ce merita incercata!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020