La porţile Orientului,
Ghiţă este interzis.
Turcii nici nu ştiu ce pierd:
Bulgur cu porc e de vis!
INGREDIENTE pentru bulgur
- 1 cana de bulgur
- 2 cani de apa fiarta
- sare
pentru sos
- 1 ardei gras rosu tocat marunt
- 3 rosii decojite si taiate cubulete
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi razuiti
- 200 gr sunca afumata
- 1 ardei iute tocat marunt
- 2 linguri pasta de rosii
- 100 ml suc de rosii
- sare
- ulei de masline pt calit
PLAN DE LUCRU
- Punem la calit ceapa cu morcovul
- Adaugam ardeiul tocat si ardeiul iute impreuna cu sunca afumata
- Le lasam sa firaba si adaugam sucul de rosii si condimentele, spre final adaugam pasta de rosii
- Intre timp punem bulgurul intr-un vas, apoi turnam cu apa fiarta (2 masuri de apa fiarta la o masura de bulgur). Lasam acoperit pana bulgurul absoarbe toata apa umflandu-se
- Amestecam bulgurul impreuna cu amestecul de legume
- Servim
- Pofta mare!
Cristina
septembrie 4, 2013 @ 09:59
Cu siguranta as vrea sa gust putin…
Alexandrina
septembrie 4, 2013 @ 15:41
Yummy, delicios!!
TeoBucatar
septembrie 4, 2013 @ 21:53
Excelent, mai ales ca e rapid!
janet
septembrie 5, 2013 @ 20:05
De unde ai bulgur?Cand eram la mama fata,bulgurul se facea,din graul dat la chiua(un fel de mojar mare,din lemn,in care se punea graul si se batea cu o bara de metal,pana se ducea toata coaja de pe bobul ).Bulgurul,il foloseam la sarmalele de post,in amestec cu orez.
O seara minunata!
hapleablog
septembrie 5, 2013 @ 21:07
Bulgurul l-am cumparat din Turcia, insa am vazut si pe la noi pe la diverse hipermarket-uri la raioanele de produse bio.
Valentina Mihaescu
septembrie 6, 2013 @ 21:13
Foarte bine arata! Pofta imi este de nu pot sa-ti spun ca nu am mai mancat sunculita afumata cam de multicel…dieta..ce sa fac!?
Simona
septembrie 7, 2013 @ 16:38
N-am mancat pana acum bulgur.. trebuie sa-l incerc si eu!
Alina
septembrie 9, 2013 @ 13:43
Mmmmm….arata foarte bine!!
adnia
septembrie 10, 2013 @ 23:00
suuuper reteta! o salvez si eu!
mihaela
septembrie 23, 2013 @ 15:00
o reteta ce merita incercata!