TORT CU BLAT UMED SI MOUSSE DE CIOCOLATA

Sunt zeci de rime pentru „ciocolată”
Pe care s-o aleg, să fie ca turnată?
Gata prăjitura, tai mare felia
Pentru inspirație, nu pentru altceva.

Ingrediente pentru blat

  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 120 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 150 ml apa fierbinte
  • 50 gr cacao
  • 120 ml iaurt
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolata

  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 100 gr ciocolata (am folosit cu lapte)
  • 2 linguri nesquik (se poate folosi cacao)
  • 10 gr gelatina (1 pliculet)
  • 4 linguri apa rece (pt hidratat gelatina)

Ingrediente pentru glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml smantana pt frisca (frisca lichida)

PLAN DE LUCRU tort cu blat umed

Amestecam apa fierbinte cu cacao pana obtinem o crema omogena.
Intr-un bol, amestecam faina cu praful de copt si zaharul.

Separat, in alt bol, mixam la viteza mica ouale impreuna cu uleiul turnat treptat, apoi adaugam si iaurtul

Adaugam peste oua amestecul de cacao si omogenizam cu o paleta de silicon.

Turnam peste acest amestec pe cel de faina si omogenizam cu ajutorul unui tel.

Punem amestecul obtinut intr-o forma de tort cu peretii detasabili (diametru de 24 cm), acoperita pe fund cu hartie de copt

Lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru circa 20-25 minute, pana trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca apoi desprindem usor blatul din forma si il asezam pe un platou.

Acest blat umed l-am folosit si la tortul cu coacaze si mascarpone
Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul cu ajutorul unui tel,

adaugam amidonul.

Turnam treptat laptele fierbinte si amestecam tot cu telul pana la omogenizare completa. Punem pe foc si lasam pana cand obtinem consistenta unei budinci, amestecam cu telul in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Luam de pe foc,

apoi adaugam bucatile de ciocolata si nesquik-ul si amestecam energic tot cu telul.

Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa, timp de 10 minute, apoi o punem pe foc cat sa se dizolve cristatele (fara a fierbe). Adaugam gelatina peste crema de ciocolata calda. Lasam apoi crema de ciocolata sa ajunga la temeratura camerei. Intr-un bol mixam smantana pentru frisca (am folosit neindulcita) pana cand aceasta devine ferma dar nu foarte tare.

Apoi incorporam treptat din crema de ciocolata in frisca si amestecam cu o paleta de silicon.

tort cu blat umed

Turnam crema obtinuta peste blat (pe care l-am asezat iar in inelul de la forma cu peretii detasabili.

tort cu blat umed

Tot un mousse cu galbenusuri am folosit si la prepararea mousse-ului de cafea, absolut demential.

Lasam la frigider pentru cel putin 2-3 ore, apoi adaugam glazura de ciocolata. Pentru glazura incalzim frisca, apoi adaugam bucatile de ciocolata si amestecam pana cand ciocolata se topeste complet. Lasam de preferat peste noapte la frigider, apoi ornam dupa plac

tort cu blat umed
tort cu blat umed

Pofta buna la prajitura cu blat umed si mousse de ciocolata!

tort cu blat umed

2 Comments
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020