tort cu cirese 15

TORT CU CIRESE

tort cu cirese 15

Sezonul cireselor bate la usa asurzitor. Se cere un un desert pe masura. Aceasta reteta este propusa pentru concursul Dulce Romanie

Ce iti trebuie (poza 1):
– 1/2 kg cirese
– 100 grame piscoturi Savoiardi
– 300 ml frisca lichida
– 700 gr iaurt (am folosit iaurt de oaie si bivolita 7% grasime)
– 200 ml compot (pt inmuiat piscoturile)
– 20 gr gelatina(am folosit 2 pachete foi Dr Oetker)
– 1 plic Tort Gelee rosu
– 6 linguri zahar pudra

Plan de lucru:
– Punem foile de gelatina la inmuiat in apa pentru 5 minute (poza 2)
– Intre timp batem frisca cu 2 linguri de zahar (pozele 3 si 4)
– Separat intr-un alt bol punem iaurtul si amestecam cu 4 linguri de zahar (poza 5). Punem gelatina pe foc pana se dizolva complet fara a fierbe (poza 6). Adaugam pe rand cateva linguri din iaurt si amestecam cu gelatina diluata, apoi turnam peste iaurtul din bol (poza 7). Aceasta compozitie va fi turnata treptat peste frisca si incorporam cu o lingura de lemn (pozele 8 si 9).
– Insiropam piscoturile (am folosit compot de visine) si le asezam intr-o forma de tort cu peretii detasabili (poza 10)
– Peste acestia adaugam o jumatate din crema de iaurt si frisca  si presaram cirese (poza 11).  Adaugam restul de crema (poza 12)
– Asezam cirese peste stratul de crema (poza 13). Preparam tort gelee si adauagam peste cirese. Dam la rece pentru cel putin 4-5 ore (poza 14).
Pofta buna! (poza 15).

Timp de preparare: 40 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 22 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)


21 Comments
Dulcegarii culinare

iunie 13, 2011 @ 19:46

Reply

helllooo tortulet cu cirese !!! Loove U !! Haplea asta-i cumva pentru Provocarea Dulce Ro?? zic si eu… ca arata mult prea bine ! 😉 o zi faina

hapleablog

iunie 14, 2011 @ 08:24

Reply

Ci siguranta :) Astazi, cum ma eliberez un pic de treburi, il inscriu pentru Dulce Romanie. O zi buna tie si tuturor celor care ne urmaresc (si nu ma refer la SRI 😛 )

Lia

iunie 13, 2011 @ 20:10

Reply

Arata epocal !
Cata rabdare ai sa faci poze in fiecare faza.Te invidiez.
La mine in bucatarie e ca la Verdun cand gatesc ceva.
Asa ca fotografiez doar rezultatul final . :)

hapleablog

iunie 14, 2011 @ 15:31

Reply

Lia, noi suntem o echipa de 2 in bucatarie, de aceea ne este mai usor.. 😉

avondeea

iunie 14, 2011 @ 15:28

Reply

DA, desigur. Imi place blogul :)

hapleablog

iunie 14, 2011 @ 15:29

Reply

Multumesc, te mai astept.

maya

iunie 14, 2011 @ 20:17

Reply

Superb tort!

hapleablog

iunie 15, 2011 @ 19:58

Reply

Multumesc Maya

Daniela Mircea-Addario

iunie 15, 2011 @ 08:00

Reply

Uau… superb tortul si daca e si cu cirese, servesc cu placere feliuta din ultima poza… O zi buna !!!

hapleablog

iunie 15, 2011 @ 19:57

Reply

Multumesc Daniela, te invit cu cea mai mare placere la o feliuta de tort.

CARMEN IORDACHE

iunie 15, 2011 @ 11:58

Reply

Oare merge imbracat in fondant (tortul, nu Haplea :)) )? L-as face si eu in week-end (tortul nu… pe Haplea !!!!!)

hapleablog

iunie 15, 2011 @ 16:54

Reply

In principiu se doreste a fi un tort racoritor.Daca pui fondant s-ar putea sa fie cam dulce.Dar daca incerci anunta-ma cum ti-a iesit.Spor.

Dulcegarii culinare

iunie 16, 2011 @ 10:14

Reply

Una din ideile provocarii este sa faci trimitere catre ea . o zi faina

Dana

iunie 16, 2011 @ 19:56

Reply

Yummi, ce minunatie de tort!!! Delicios!

Dulcegarii culinare

iunie 18, 2011 @ 15:51

Reply

Multumesc frumos Haplea pentru participare.. !! cum spuneam sus… i love this cake !! ;))) Excelenta reteta ! o zi faina.. Astept poza in formatul initial pe mail 😉 de linkuri m=am ocupat 😉

Poliana

iulie 2, 2012 @ 10:37

Reply

Normal ca nu se putea sa intru si la categoria ‘torturi’…arata de vis toate, m-am oprit aici ca-mi place combinatia alb-rosu ;)…dar si cele cu ciocolata mi-au lasat gura apa(normal) 😛 Foarte faine, felicitari!

Mihaela

iulie 15, 2012 @ 15:05

Reply

minunate retete, felicitari!!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 735 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010