TĂVĂLITĂ

tavalita poza18

O prăjitură ușor de făcut, pufoasă și … delicioasă, ce mai!

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
Pentru blat
– o cană de făină
– 6 ouă
– o cană de zahăr
– 7 linguri de apă caldă
– ½ praf de copt
– esență de vanilie (sau rom)
– o pungă de nucă de cocos
Pentru sirop
– o cană de zahăr
– o ceașcă de lapte
– 3 linguri cacao
– esență de rom
– 200 gr de unt

Plan de lucru:
– separăm albușurile de gălbenușuri (poza 2)
– batem albușurile spumă (poza 3) cu jumătate de cană de zahăr (poza 4)
– se bat și gălbenușurile cu cealaltă jumătate de cană de zahăr (poza 5). Se adaugă șapte linguri de apă caldă peste gălbenușuri și se amestecă (poza 6)
– amestecăm făina cu praful de copt (poza 7)
– omogenizăm albușurile cu gălbenușurile (poza 8 ). Adăugăm făina (poza 9) și esența de vanilie (poza 10)
– întindem pe o tavă tapetată cu foaie de copt (poza 11)
– băgăm la cuptor 20-25 de minute (poza 12)
– pregătim siropul (poza 13). Punem pe foc laptele, zahărul și cacaoa. După ce dă în clocot, adăugăm esența de rom. Amestecăm. (poza 14). Închidem aragazul și adăugăm untul (poza 15)
– tăiem blatul în bucăți. Pe o farfurie presărăm nucă de cocos, iar în alta punem sirop de ciocolată (poza 16)
– trecem fiecare bucată de blat prin siropul de ciocolată, iar apoi prin nuca de cocos. (poza 17)
– poftă bună! (poza 18)

Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 13 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


8 Comments
gabriela gosgodina

octombrie 10, 2010 @ 12:44

Reply

o prajitura foarte delicioasa!yammy,yammy!!!o duminica placuta!

Nadji

octombrie 11, 2010 @ 16:27

Reply

Un gâteau délicieux.
J’aime beaucoup.
Bonne semaine et à bientôt.

falvorotarybids

octombrie 11, 2010 @ 16:42

Reply

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

hapleablog

octombrie 11, 2010 @ 17:38

Reply

Merci de aprecieri

Rodie

octombrie 12, 2010 @ 14:21

Reply

Buna.

Sunt Cornelia si as vrea sa te rog daca esti dispus/a sa faci un schimb de linkuri cu siteul meu despre Rodie. Voi incerca sa acopar tot ce se poate despre fructul Rodiei.

Siteul se afla aici http://www.rodie.info/

Ma poti contacta folosind pagina de contact de pe site.

Astept un raspuns.
Multumesc pentru timpul acordat.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.441 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010