Câte-n Lună și în stele
Doriți și veți realiza.
Puteți începe cu bezele
Mai precis, tort Pavlova.
INGREDIENTE pentru blat
- 4 albusuri
- 200 gr zahar (eu am folosit zahar tos, se poate folosi foarte bine zahar pudra)
- 1 lingurita amidon
- 1 lingura zeama de lamaie (se poate folosi si otet de vin)
pentru umplutura
- 300 ml frisca lichida
- 300 gr capsuni
PLAN DE LUCRU
- Batem albusurile spuma, apoi treptat adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea care sa stea foarte batoasa si sa fie foarte lucioasa. Trebuie mixat bine pana se dizolva zaharul tos
Apoi presaram amidonul cernut si zeama de lamaie si incorporam usor cu o spatula
- Desenam pe hartia de copt un diametru de 24 cm , apoi asezam albusurile spuma in acest diametru si asezam ca sa semene cu un blat
Lasam la cuptorul ( am folosit un cuptor electric) incins la 110 grade timp de 2 ore.
- Lasam sa se raceasca in cuptor
Cand blatul este complet racit (de prferat sa fie facut cu o zi inainte) , mixam smantana lichida pana obtinem frisca
- Acoperim blatul de bezea cu frisca
apoi cu un strat generos de capsuni sau ce alte fructe doriti
- Pofta buna!
[/directions]
Micul
iunie 7, 2014 @ 20:14
Nu-s cel mai mare fan bezea ( din cauza de mult zahar ), dar cu siguranta ai reusit sa-mi faci pofta.
Faina si foccacia, mai ales ca-i cu parmezan.
Seara faina sa ai.
Rocsy Ciobanu
iunie 8, 2014 @ 11:47
Se topeste in gura acest tort!
Liana Toma
iunie 17, 2014 @ 23:23
Tare-i buna si dulce 😉
coco
martie 3, 2016 @ 10:58
ooo, numai atat pot sa zic! e preferatul meu!!