TORT PAVLOVA CU CAPSUNI

Câte-n Lună și în stele
Doriți și veți realiza.
Puteți începe cu bezele
Mai precis, tort Pavlova.

INGREDIENTE pentru blat

  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar (eu am folosit zahar tos, se poate folosi foarte bine zahar pudra)
  • 1 lingurita  amidon
  • 1 lingura zeama de lamaie (se poate folosi si otet de vin)

pavlova cu capsuni poza 1

pentru umplutura

  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni

 

PLAN DE LUCRU

 

 

  1. Batem albusurile spuma, apoi treptat adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea care sa stea foarte batoasa si sa fie foarte lucioasa. Trebuie mixat bine pana se dizolva zaharul tos pavlova cu capsuni poza 2Apoi presaram amidonul cernut si zeama de lamaie si incorporam usor cu o spatula  pavlova cu capsuni poza 3
  2. Desenam pe hartia de copt un diametru de 24 cm , apoi asezam albusurile spuma in acest diametru si asezam ca sa semene cu un blat pavlova cu capsuni poza 4Lasam la cuptorul ( am folosit un cuptor electric) incins la 110 grade timp de 2 ore.
  3. Lasam sa se raceasca in cuptor pavlova cu capsuni poza 5Cand blatul este complet racit (de prferat sa fie facut cu o zi inainte) , mixam smantana lichida pana obtinem frisca pavlova cu capsuni poza 6
  4. Acoperim blatul de bezea cu frisca pavlova cu capsuni poza 7apoi cu un strat generos de capsuni sau ce alte fructe doriti pavlova cu capsuni poza 8
  5. Pofta buna! pavlova cu capsuni poza 9

 

[/directions]


7 Comments
Micul

iunie 7, 2014 @ 20:14

Reply

Nu-s cel mai mare fan bezea ( din cauza de mult zahar ), dar cu siguranta ai reusit sa-mi faci pofta.
Faina si foccacia, mai ales ca-i cu parmezan.
Seara faina sa ai.

Rocsy Ciobanu

iunie 8, 2014 @ 11:47

Reply

Se topeste in gura acest tort!

Liana Toma

iunie 17, 2014 @ 23:23

Reply

Tare-i buna si dulce 😉

coco

martie 3, 2016 @ 10:58

Reply

ooo, numai atat pot sa zic! e preferatul meu!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020