Vreau să stau pe malul râului cu undița în mână
Să nu mă deranjeze nimeni timp de-o săptămână
Să fie cald, dar nu prea cald, gen 25 de grade
Și să nu prind nimic, să am mâinile curate
De îmi va fi foame știu ce am să fac:
Pescuiesc somon cu andive din rucsac!
INGREDIENTE
- 500 gr file de somon
- zeama de la o jumatate de lamaie
- zeama de la o jumatate de portocala
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura sos de soia
- 1praf de sare
pt garnitura
PLAN DE LUCRU somon cu andive
- amestecam zeama de lamaie cu cea de portocale, uleiul de masline si sosul de soia.
- Masam bine fileul de somon cu acest amestec si il saram dupa gust . Le asezam intr-un vas termorezistent.
Lasam la cuptor pana cand pestele e facut. - Pentru garnitura, taiem andivele pe jumatate longitudinal.
- Topim untul intr-o tigaie. Plasam andivele acolo. Le condimentam. Punem capacul si lasam la foc mediu timp de cinci minute. Luam capacul, dam focul tare si lasam pana se evapora lichidul.
- Am pregatit un sanatos somon cu andive, pe care presaram capere! Pofta buna!
Andiva are pana la 95% apa in compozitie si este recomandata in alimentatia copiilor si a varstnicilor, sub forma de suc, deoarece imbunatateste capacitatea vizuala si este o buna sursa de fibre alimentare. In preajma perioadei consumului, durerile de ochi si vederea incetosata se amelioreaza. Are un continut bogat in saruri minerale (fier, potasiu, calciu) precum si vitamine (A, C si cele din complexul B). Pe langa acestea, andiva contine si vitamina E, magneziu si fosfor. Unul dintre rolurile principale ale andivei este acela de a fi un bun vitaminizant si remineralizant in alimentatia copiilor, a convalescentilor, a gravidelor sau a persoanelor in varsta. Proprietatile terapeutice ale andivelor se datoreaza indeosebi gustului lor amarui, tonic, prin care sunt stimulate pofta de mancare si secretiile gastrice, a scris divahair.ro.