Cine mai postește, cine mai poftește!
Astăzi, dezlegare la pește!
INGREDIENTE
- file de somon (in cazul de fata de aprox. 800 gr)
- condimente (sare, piper, coriandru, oregano, tarhon)
- unt, usturoi, lime
PLAN DE LUCRU somon cu sos de avocado
- portionam fileul de somon si il masam cu amestecul de condimente
- calim in unt usturoiul pisat
- punem pestele in tigaia incinsa cate doua minute pe fiecare parte
- am servit cu sos de avocado si zeama de lime
- pofta buna! Aceasta reteta de somon cu sos de avocado este foarte sanatoasa.
Proteinele din carnea de somon sunt usor de digerat si de absorbit in orgamism de catre majoritatea oamenilor. Somonul nu contine substante cancerigene precum alte surse comune de proteina animala. Acesti aminoacizi usor digerabili sunt vitali pentru sanatatea intregului corp. Beneficiul principal al carnii de somon este constituit de catre grasimea de foarte buna calitate, in speta acizii grasi de tip Omega-3. De asemenea Vitaminele A, B si D precum si macroelemente (calciu, fier, fosfor si seleniu) se gasesc din abundenta in carnea de somon. Un fapt putin stiut este ca seleniul nu este sintetizat in organismul uman, de aceea suntem dependenti de aportul extern de seleniu. Iar somonul este una dintre putinele surse care asigura necesarul zilnic, a scris sanatate.bzi.ro.
eater
martie 25, 2015 @ 15:34
O idee foarte buna pentru zilele cu dezlegare la peste, si nu numai.