Şi-altă dată, şi-altă dată
O s-o facem şi mai lată
Când n-o fi post, pe deasupra
Vom răzui ciocolată…
Ce iti trebuie (poza 1)
-250 gr faina
– ½ pliculet drojdie uscata
– un praf de sare
– 250 ml apa
– 2 linguri ulei
Plan de lucru:
– Amestecam doua linguri de faina cu drojdia, cu sarea si cu niste apa calduta (poza 2). Rezulta o “bila” de aluat (poza 3), pe care o lasam la dospit aproximativ un sfert de ora
– bila de aluat dospit este apoi amestecata cu restul de faina, cu uleiul si cu restul de apa calduta (poza 4). Framantam bine pana se formeaza un aluat (poza 5) pe care il lasam la dospit cam o jumatate de ora.
– impartim aluatul in mai multe bile. Intindem fiecare bila cu sucitorul (pozele 6 si 7)
– rumenim scovergile pe ambele parti in ulei foarte bine incins (pozele 8 si 9)
– merg de minune cu gem (poza 10)
Timp de preparare: 30 minute
Rocsy Ciobanu
aprilie 2, 2013 @ 19:13
Foarte bune mai sunt!
Alina Vicu
aprilie 3, 2013 @ 05:20
Grozave! Poti razui ciocolata negra 😉
mandala
aprilie 3, 2013 @ 08:49
Nu am mai mancat de mult !
Timea
aprilie 3, 2013 @ 18:05
Foarte bune. Fac aproape de fiecare data cand fac paine.
adela zilahi
aprilie 3, 2013 @ 18:53
Mmm ce bunatate, mama ne facea!!
sisterskitchen
aprilie 4, 2013 @ 05:58
Ah ce ne plac scovergile! Ce mai mancam cand eram mici, mai ales cu sare:D.
alina
aprilie 4, 2013 @ 13:44
Ce pofta mi-ai facut de scorvergi!
alina
aprilie 4, 2013 @ 13:45
Scuze, de foame am scris gresit .Erata: scovergi.
chef
aprilie 4, 2013 @ 13:47
M-am hotarat. Maine fac!
hapleablog
aprilie 4, 2013 @ 19:32
Astept impresii!Merci de vizita!
Simona
aprilie 4, 2013 @ 19:12
Imi ploua in gura.. De mult n-am mai mancat…
The Wandering Oltean
aprilie 4, 2013 @ 20:58
Funny… 🙂
Îmi plac cu arata, chiar si fără ciocolata
pansy
aprilie 5, 2013 @ 00:00
N-am mai mancat de-o vesnicie ! cu gem imi plac si mie !