PUI MAROCAN

Puiul marocan este o combinatie de arome dulce, acrisor, sarat si iute.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1):
– 1 piept de pui
– 2 cepe mici
– 100 gr masline verzi
– 1 bucata radacina ghmbir
– 1 legatura patrunjel
– 4 catei de usturoi
– sofran
– zeama de la o lamaie
– zeama de la o portocala
– 50 gr stafide aurii
– 100 gr curmale
-scortitoara
– 2 linguri pasta de tomate
– sare, piper

Plan de lucru:
– Amestecam intr-un bol maslinele, curmalele, stafidele, scortitoara, ghimbirul, patrunjelul, usturoiul, sofranul, zeama de la lamaie, portocala (poza 2)
– Curatam si taiem julien morcovul, taiem cubulete pieptul de pui (poza 3).
– Calim ceapa, apoi adaugam si morcovul, lasam pe foc 2 minute (poza 4). Adaugam carnea, lasam pe foc pana aceasta isi schimba culoarea (poza 5). Turnam amestecul din bol, plus pasta de tomate diluata in 400 ml apa (poza 6). Lasam pe foc aproximativ 1 h.
– pofta buna! ( poza 7)

Timp de preparare: 90 minute
Pret: 6 lei/portia (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)


13 Comments
prajituricisialtedulciuri

aprilie 24, 2012 @ 05:02

Reply

Marocul e un loc unde visam sa ajung, dar momentan o sa ma multumesc doar cu un pui marocan!!!

DiaMar bucataria galbena

aprilie 24, 2012 @ 13:20

Reply

Super bun.Salutari!

Simona

aprilie 24, 2012 @ 15:12

Reply

Foarte bun marocanu tau! 🙂

pansy

aprilie 24, 2012 @ 15:35

Reply

bun puiul marocan.Dar ti-as sugera cand il mai faci sa folosesti Taz el hanut sau in lipsa macar chimion.La ei nu este carne fara chimion.Reteta de raz el hanout am eu pe blog.N-o sa-ti para rau,ai sa vezi diferenta.

hapleablog

aprilie 24, 2012 @ 16:42

Reply

Merci pt sfat Pansy.

Paraqdis

aprilie 24, 2012 @ 17:01

Reply

Suna tare bine si e foarte usoara de pregatit!Imi place ca la tine gasesc retete foarte usoare.Am incercat pulpe dezotate prajite…curind pe blog:)).O zi frumoasa!

Mare Maria

aprilie 24, 2012 @ 17:19

Reply

Un deliciu total, acest pui:)!!!Am sa incerc si eu, pentru ca ma fascineaza bucataria lor! O zi buna!

fantezie in bucatarie

aprilie 24, 2012 @ 20:17

Reply

imi place combinatia de dulce-acrisor,sarat-iute asa ca ai un mare LIKE de la mine!!

Lavinia

aprilie 25, 2012 @ 07:36

Reply

Ti-a iesit foarte bine!

Alice

aprilie 25, 2012 @ 11:13

Reply

Interesant…. o combinatie buna. Felicitari!

maria mihalache

aprilie 25, 2012 @ 18:10

Reply

Imi plac combinatiile dulce-acrisoare.

Magda Adina

aprilie 25, 2012 @ 21:23

Reply

Cred ca ar trebui sa-l incerc si eu !!!! 😉

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020