PRAJITURA CU VISINE SI RUBARBA

Dragostea pentru dulciuri este oarbă
Mi-a picat cu tronc o prajitură cu vișine și rubarbă!

INGREDIENTE pentru prajitura

  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 180 gr zahar tos
  • 3 linguri  ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr visine ( am scos samburii)
  • 1 tija rubarba taiata rondele subtiri

prajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 1

pentru crema de branza

  • 200 ml smantana pt frisca
  • 400 gr crema de branza
  • 100 gr zahar pudra

prajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 8

PLAN DE LUCRU prajitura cu visine si rubarba

  1. separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare (poza 2), apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma prajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 2
  2. Mixam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuriprajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 3si incorporam cu o spatula de silicon
    adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam tot cu o paleta, pana obtinem compozitia prajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 4
  3. intindem compozitia obtinuta intr-o tava 35×20 cm, tapetata cu hartie de coptprajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 5Adaugam, deasupra aluatului, visinele si rubarbaprajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 6
  4. bagam prajitura cu visine si rubarba la cuptorul incins pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumenesteprajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 7
  5. Pentru crema mixam smantana pana obtinem frisca Separat amestecam crema de branza cu zaharul pudraprajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 9Omogenizam crema de branza in frisca.
  6. Taiem prajitura racita pe jumatate longitudinal (ca pe un blat de tort), iar in mijloc intindem crema de branza (poza 10). Partea cu fructe va fi partea superioara prajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 10prajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 11
  7. – pofta buna! prajitura cu visine, rubarba si crema de branza poza 12

Rubarba a fost catalogată drept fruct în Statele Unite ale Americii în 1947 în scopuri economice. Asemănătoare cu tijele de ţelină, însă de culoare roz, este consumată în principal în deserturi, deşi poate fi folosită fără probleme şi crudă. Cu un conţinut bogat de minerale, vitamina C, calciu, fier şi fosfor, rubarda are, pe lângă calităţile culinare, importante proprietăţi curative. Potrivit dcnews.ro, previne cancerul, protejează ficatul, scade tensiunea arterială, scade colesterolul.


2 Comments
Eater

iulie 6, 2015 @ 15:16

Reply

O prajitura delicioasa!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020