Dragostea pentru dulciuri este oarbă
Mi-a picat cu tronc o prajitură cu vișine și rubarbă!
INGREDIENTE pentru prajitura
- 6 oua
- 200 gr faina
- 180 gr zahar tos
- 3 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 500 gr visine ( am scos samburii)
- 1 tija rubarba taiata rondele subtiri
pentru crema de branza
- 200 ml smantana pt frisca
- 400 gr crema de branza
- 100 gr zahar pudra
PLAN DE LUCRU prajitura cu visine si rubarba
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare (poza 2), apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma
- Mixam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusurisi incorporam cu o spatula de silicon
adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam tot cu o paleta, pana obtinem compozitia - intindem compozitia obtinuta intr-o tava 35×20 cm, tapetata cu hartie de coptAdaugam, deasupra aluatului, visinele si rubarba
- bagam prajitura cu visine si rubarba la cuptorul incins pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste
- Pentru crema mixam smantana pana obtinem frisca Separat amestecam crema de branza cu zaharul pudraOmogenizam crema de branza in frisca.
- Taiem prajitura racita pe jumatate longitudinal (ca pe un blat de tort), iar in mijloc intindem crema de branza (poza 10). Partea cu fructe va fi partea superioara
- – pofta buna!
Rubarba a fost catalogată drept fruct în Statele Unite ale Americii în 1947 în scopuri economice. Asemănătoare cu tijele de ţelină, însă de culoare roz, este consumată în principal în deserturi, deşi poate fi folosită fără probleme şi crudă. Cu un conţinut bogat de minerale, vitamina C, calciu, fier şi fosfor, rubarda are, pe lângă calităţile culinare, importante proprietăţi curative. Potrivit dcnews.ro, previne cancerul, protejează ficatul, scade tensiunea arterială, scade colesterolul.
Eater
iulie 6, 2015 @ 15:16
O prajitura delicioasa!