RAS ASFOUR DE PUI

ras asfour de pui poza11

Dacă respectaţi reţeta,
Treaba o să meargă şnur
Bucătăria libaneză
Ne răsfaţă cu ras asfour

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza1):
– 800 gr. piept de pui taiat cubulete
– 100 ml sos de rodii
– 3 cepe
– 50 ml ulei de masline
– sare, piper
– o cana supa clara
– optional zeama de lamaie (daca vreti sa fie foarte acrisor, altfel ajunge doar sosul de rodii)

Pentru garnitura am apelat la bulgur:
– o cana bulgur
– 2 cani apa fiarta
– 50 ml ulei de maslne
– 2 linguri boia dulce
– sare

Plan de lucru:
– calim in ulei de masline carnea taiata cubulete (poza 2).
– adaugam ceapa taiata julien (poza 3).
– Lasam cateva minute sa se caleasca cu carnea.
– turnam supa clara, adaugam condimentele (poza 4)
– adaugam sosul de rodii (poza 5).
– lasam pe foc pana mai scade sosul, aproximativ 20-30 minute  (poza 6).
– punem bulgurul intr-un vas termorezistent (poza 7)
– adaugam 2 masuri de clocotita (poza 8 ), apoi acoperim cu un capac (poza 9)
– lasam acoperit circa 30-40 minute pana cand bulgurul absoarbe toata apa (poza 10).
– adaugam sarea, boia dulce si uleiul de masline si amestecam. Servim ca si garnitura la ras-asfour.
– Pofta buna! (poza 11 )

Timp de preparare: 50 minute
Pret: 7 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


9 Comments
Angi

iulie 16, 2013 @ 06:48

Reply

Foarte interesanta aceasta reteta! Eu sincer nu am incercat inca bucataria libaneza 😛 , dar acest preparat m-a convins sa-l testez 🙂

mihaela

iulie 16, 2013 @ 16:10

Reply

Nu refuz asa bunatate 🙂

Retetegg

iulie 16, 2013 @ 20:46

Reply

Yummy, ce bine arata! E musai de incercat, o reteta noua si gustoasa 😉

Alina

iulie 17, 2013 @ 07:16

Reply

Este pe gustul meu!O sa incerc reteta!

janet

iulie 17, 2013 @ 07:18

Reply

Cred ca este foarte bun!Eu bulgur folosesc de obicei la sarmalele de post!
O zi minunata!

Simona

iulie 17, 2013 @ 11:33

Reply

Place vasul, place si mancarica!

Valentina Mihaescu

iulie 17, 2013 @ 11:53

Reply

Foarte interesanta reteta. Sunt curioasa in privinta gustului asa ca va trebui sa o trec pe lista mea.

Dea

iulie 17, 2013 @ 12:04

Reply

Uff ce denumire , tare interesanta reteta, arata tare bine, trebuie incercata!!

70gabi40

iulie 19, 2013 @ 17:06

Reply

Foarte gustoasa mancarea!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020