Pentru cei ce după zile
de post la carne se întorc
Avem o recomandare:
Hribi în mușchiuleț de porc
INGREDIENTE
- 2 bucati muschiulet de porc
- 100 gr hribi uscati
- 2 cepe
- sare, piper, boia dulce
- ulei de masline, cimbru uscat
PLAN DE LUCRU muschiulet de porc cu hribi
- punem hribii in apa clocotita pentru 3 minute.
Ii scurgem, apoi ii lasam la hidratat in apa rece 30 de minute. În acest fel se vor hidrata și vor deveni foarte gustosi. Este bine sa nu ii lasati mai mult decat timpul indicat, pentru a nu absoarbe prea multa apa.
Tocam ceapa nu exagerat de marunt. O calim cu un praf de sare pana devine translucida.
dam focul mai tare si adaugam hribii in tigaie. Amestecam in continuu.
condimentam cu sare, piper si boia dulce. Continuam sa amestecam energic si lasam pe foc pana se fac.
Acum este momentul sa mixam acest amestec pana obtinem o pasta. Gustati. Daca vi se pare ca mai trebuie condimentata, nu e prea tarziu.
- Taiem fiecare muschiulet de porc in trei, apoi gaurim prin interior cu ajutorul unui cutit . Umplem fiecare bucata de muschiulet cu amestecul de hribi
Apoi masam fiecare bucata cu ulei de masline si cimbru uscat
Prajim pe fiecare fata cate doua minute, apoi asezam muschiuletii intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie de copt.
Lasam la cuptor la 170 grade timp de 40 minute.
- Am facut piure de carofi ca si garnitura, dar merg si legume sotate.
- Pofta mare la muschiulet de porc cu hribi!
Foarte bogate in minerale, in functie de soi si locul unde cresc, ciupercile au in componenta lor: siliciu, calciu, seleniu, magneziu, iod, cupru, sodiu, cobalt, fosfor, potasiu, zinc, vitamine din complexul B si sunt singurele alimente ne-animaliere care contin vitamina D.
Se stie ca vitamina D este vitamina esentiala pentru sistemului osos, este prima vitamina care se da unui nou-nascut, vitamina care fixeaza calciul in oase si vitamina care se produce in corpul uman prin actiunea razelor solare, a scris remediunatural.ro.