Paste rapide

7

Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):

– şuncă presată (noi folosim Sissy) – 400 grame
– kaiser – 600 grame
– penne (le preferăm pe cele româneşti. Băneasa, de exemplu) – 600 grame
– suc de roşii
– boia de ardei iute, busuioc, alte condimente

Plan de lucru:
– se pune usturoiul tăiat în felii subţiri în tigaie, cu puţin ulei. Se lasă 2 minute, iar apoi se adaugă şunca şi kaiserul. (poza 2) În paralel, se pune apă cu puţină sare la fiert pentru paste.
– atunci când începe să fiarbă apa, se adaugă pastele. Peste amestecul de usturoi, şuncă şi kaiser se pune suc de roşii cât să îl acopere. Se presară în tigaie şi ingredientele şi se lasă pe foc încă 5 minute (poza 3).
– după ce fierb, pastele se scurg şi se pun înapoi în oală (poza 4). Acolo se toarnă şi conţinutul din tigaie şi se amestecă bine, până obţinem ceva omogen. (poza 5)
Poftă bună! (poza 6)

Timp de preparare: 18 minute
Preţ: 5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020