PARIZIENE CU CIOCOLATA MARS

Pariziene cu ciocolată Mars
Nu mă-nvăț minte. Iar m-am ars!
De nu gust una abia scoasă din cuptor
Cred că de poftă am să mor.

INGREDIENTE pentru aluat

  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ plic drojdie uscata
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa calduta
  • 2 linguri de zaharpariziene-cu-ciocolata-mars-poza-1

pentru umplutura

  • batoane de ciocolata mars

pentru uns pe deasupra

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte

PLAN DE LUCRU pariziene cu ciocolata Mars

  1. Mai intai facem maiaua: incalzim laptele cu zaharul si amestecam cu drojdia uscata. pariziene-cu-ciocolata-mars-poza-2Lasam 5 minute in mediu cald. Ar trebui sa isi dubleze volumul in acest timp.
  2. Punem faina intr-un castron mare. Facem o adancitura in centru, unde amestecam maiaua cu oul si cu uleiul. pariziene-cu-ciocolata-mars-poza-3
  3. Framantam pana se incorporeaza bine. Adaugam treptat apa calduta pana obtinem un aluat elastic. pariziene-cu-ciocolata-mars-poza-4
  4. Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit in mediu cald cel putin o jumatate de ora.pariziene-cu-ciocolata-mars-poza-5
  5. Aluatul obtinut il impartim in 6 parti. Luam fiecare parte si o intindem cu sucitorul intr-o forma dreptunghiulara.
  6. Crestam in fasii jumatate din forma, apoi adaugam bucatele de ciocolata mars ca in poza 6.pariziene-cu-ciocolata-mars-poza-6
  7. rulam. Asezam in tava acoperita cu hartie de copt. Ungem pe deasupra cu amestecul de galbenus si lapte.
  8. Lasam  pentru aproximativ 30 minute in cuptorul incins la 180 de grade, pana cand se rumenesc frumos deasupra.
  9. Pofta buna la pariziene cu ciocolata Mars!pariziene

1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020