Pariziene cu ciocolată Mars
Nu mă-nvăț minte. Iar m-am ars!
De nu gust una abia scoasă din cuptor
Cred că de poftă am să mor.
INGREDIENTE pentru aluat
- 250 gr faina
- 1 ou
- 1 lingura ulei de masline
- ½ plic drojdie uscata
- 100 ml lapte
- 50 ml apa calduta
- 2 linguri de zahar
pentru umplutura
- batoane de ciocolata mars
pentru uns pe deasupra
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura de lapte
PLAN DE LUCRU pariziene cu ciocolata Mars
- Mai intai facem maiaua: incalzim laptele cu zaharul si amestecam cu drojdia uscata. Lasam 5 minute in mediu cald. Ar trebui sa isi dubleze volumul in acest timp.
- Punem faina intr-un castron mare. Facem o adancitura in centru, unde amestecam maiaua cu oul si cu uleiul.
- Framantam pana se incorporeaza bine. Adaugam treptat apa calduta pana obtinem un aluat elastic.
- Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit in mediu cald cel putin o jumatate de ora.
- Aluatul obtinut il impartim in 6 parti. Luam fiecare parte si o intindem cu sucitorul intr-o forma dreptunghiulara.
- Crestam in fasii jumatate din forma, apoi adaugam bucatele de ciocolata mars ca in poza 6.
- rulam. Asezam in tava acoperita cu hartie de copt. Ungem pe deasupra cu amestecul de galbenus si lapte.
- Lasam pentru aproximativ 30 minute in cuptorul incins la 180 de grade, pana cand se rumenesc frumos deasupra.
- Pofta buna la pariziene cu ciocolata Mars!