mini-guguluf poza final

MINI-GUGULUF CU CARAMEL

Pe-acest desert pun miza toată
Și nu e deloc un bluf
Este, cu fină ciocolată,
Minunat mini-guguluf.

INGREDIENTE

  • 210 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 60 gr unt
  • esenta de rom
  • un plic de praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 100 gr ciocolata Mars

mini-guguluf poza 1

pentru topping

  • 50 ml smantana dulce
  • 50 gr unt
  • 4 linguri zahar

mini-guguluf poza 6

 

PLAN DE LUCRU mini-guguluf cu caramel

  1. amestecam intr-un bol faina cu cacao (cernute) si praful de copt, plus zaharulmini-guguluf poza 2Topim untul si il adaugam peste lapte, apoi omogenizam amestecul de lapte cu amestecul de fainamini-guguluf poza 3
  2. Tocam marunt ciocolata Mars
  3. In formele de guguluf, punem jumatate din compozitie, apoi adaugam ciocolata  mini-guguluf poza 4Acoperim cu restul de compozitie.
  4. Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute mini-guguluf poza 5
  5. Pentru caramel, caramelizam zaharul, apoi adaugam smantana dulce (fierbinte, dar nu fiarta!). Omogenizam amestecand in continuu, luam de pe foc si adaugam untul. mini-guguluf poza 7Amestecam pana obtinem o crema omogena.
  6. Lasam la rece caramelul ca sa capete consistenta dorita, apoi ornam mini-guguluf cu caramel dupa plac. mini-guguluf poza 8
  7. pofta buna!

Guguluf este o prăjitură cu formă caracteristică (ce seamănă cu un turban), acoperită cu stafide, preparată într-o matriță specială de ceramică. Guguluful este o specialitate din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud.
Potrivit wikipedia, originea cuvântului guguluf este cuvântul din germană Gugelhupf sau Gugelhopf, unde Gugel semnifică „cagulă”, „scufie”, la modă în Evul Mediu în Germania, iar Hupf (Hefe) semnifică „drojdie (de panificație)”. Unii cred că denumirea germană Gugelhupf ar proveni de la cuvântul german Kugelhut, unde Kugel semnifică „bilă”, „bulgăr”, iar Hut semnifică „pălărie”.


5 Comments
Rocsy Ciobanu

mai 12, 2015 @ 21:40

Reply

Ce delicioase!

Laura Nechita

mai 13, 2015 @ 21:49

Reply

Ma topesc de pofta cand vad ce fel le-ai facut! 😡

Laura Nechita

mai 13, 2015 @ 21:53

Reply

Nu stiu ce emoticon apare, dar eu am vrut sa fie altceva :))))

TeoBucatar

mai 14, 2015 @ 20:54

Reply

Pentru caramel like oricand!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 741 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010