Un alt fel de clătite, mai groase și mai pufoase, după o rețetă împărtășită cu altruism de Jamie Oliver.
Ce îţi trebuie (poza1):
– 3oua
– 120 gr de făină
– 150 ml de lapte
– o linguriță cu praf de copt
– 4 lingurițe de zahăr
– miere, nucă pisată
– 1 pliculet zahar vanilat
Plan de lucru:
– amestecăm făina cu praful de copt (poza 2)
– separăm albușurile (pe care le batem spumă) de gălbenușuri (pe care le frecăm cu zahăr) – poza 3
– se mixează bine gălbenușurile și se adaugă laptele și făina. Mixăm în continuare, până se omogenizează (pozele 4 și 5)
– turnăm albușurile și omogenizăm cu o lingură de lemn, cu mișcări circulare, de jos în sus (pozele 6, 7 și 8 )
– punem o picătură de ulei în tigaie, o lăsăm să se încingă bine, iar apoi turnăm o jumătate de polonic de compoziție (poza 9)
– rumenim pe ambele părți (poza 10)
– am folosit drept topping miere amestecată cu nucă pisată. poftă bună! (pozele 11 și 12)
Timp de preparare: 30 minute
Preţ: 0,6 lei/clătită (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
gabitza
decembrie 13, 2010 @ 20:44
Sunt delicioase! Si foarte usor de facut!
Lia
decembrie 13, 2010 @ 20:50
Si eu azi tot clatite.
Ale mele cu drojdie. 🙂