NEGRESA CU VISINE SI GLAZURA DE CIOCOLATA

E minunat, când te trezești,
Să ai o prăjitură la cafea.
Așa negresă bună nu găsești
Nici măcar în Africa!

INGREDIENTE pentru blat

  • 200 gr ciocolata dark
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 75 gr faina
  • ½ praf de copt
  • 3 oua
  • 400 gr visine proaspete (fara samburi)brownies cu visine poza 1

pentru glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichidabrownies cu visine poza 8

PLAN DE LUCRU negresa cu visine

  1. topim pe bain-marie ciocolata cu zaharul si untul, brownies cu visine poza 2apoi o lasam putin sa se racoreasca, timp in care separam albusurile de galbenusuri.
  2. Batem spuma albusurilebrownies cu visine poza 3cu 2 linguri de zahar. Restul de zahar il mixam impreuna cu galbenusurile pana cand acestea isi dubleaza volumul. Incorporam ciocolata topita peste amestecul de galbenusuri.
  3. adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam tot cu o spatula de silicon.
  4. Adaugam spuma de albusuri si incorporam usor tot cu spatula.brownies cu visine poza 4
  5. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent (ceramic) dimensiune 35×25 cm, tapetat cu hartie de copt.brownies cu visine poza 5
  6. Acoperim cu visine.brownies cu visine poza 6
  7. Lasam la cuptor la 170 grade timp de 30 minute.brownies cu visine poza 7
  8. Pentru glazura topim pe bain-marie ciocolata cu frisca lichida, brownies cu visine poza 9apoi turnam peste prajitura. Lasam la rece sa se intareasca glazura apoi servim.
  9. Negresa cu visine este ideala alaturi de cafeaua de dimineata.negresa cu visine
  10. Pofta buna! 

2 Comments
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020