E minunat, când te trezești,
Să ai o prăjitură la cafea.
Așa negresă bună nu găsești
Nici măcar în Africa!
INGREDIENTE pentru blat
- 200 gr ciocolata dark
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 75 gr faina
- ½ praf de copt
- 3 oua
- 400 gr visine proaspete (fara samburi)
pentru glazura
PLAN DE LUCRU negresa cu visine
- topim pe bain-marie ciocolata cu zaharul si untul, apoi o lasam putin sa se racoreasca, timp in care separam albusurile de galbenusuri.
- Batem spuma albusurilecu 2 linguri de zahar. Restul de zahar il mixam impreuna cu galbenusurile pana cand acestea isi dubleaza volumul. Incorporam ciocolata topita peste amestecul de galbenusuri.
- adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam tot cu o spatula de silicon.
- Adaugam spuma de albusuri si incorporam usor tot cu spatula.
- Turnam compozitia intr-un vas termorezistent (ceramic) dimensiune 35×25 cm, tapetat cu hartie de copt.
- Acoperim cu visine.
- Lasam la cuptor la 170 grade timp de 30 minute.
- Pentru glazura topim pe bain-marie ciocolata cu frisca lichida, apoi turnam peste prajitura. Lasam la rece sa se intareasca glazura apoi servim.
- Negresa cu visine este ideala alaturi de cafeaua de dimineata.
- Pofta buna!