frittata cu varza de bruxelles

FRITTATA CU VARZA DE BRUXELLES

Este bine cât trăiești
Să-ncerci mâncăruri fel de fel
Adică să nu ocolești
Nici frittata cu varză de Bruxelles.

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 400 gr varza de Bruxelles (fiarta 5 minute)
  • 100 gr branza
  • 100 gr branza cheddar
  • 50 ml lapte
  • sare, piper dupa gustfrittata cu varza de bruxelles poza 1

PLAN DE LUCRU frittata cu varza de Bruxelles

  1. Taiem pe jumatate verzele de Bruxelles (fierte 5 minute si apoi lasate la racit).
  2. Amestecam ouale impreuna cu laptele si branza sfaramata cu furculita. Adaugam un praf de sare, piper.frittata cu varza de bruxelles poza 2
  3. Am asezat varza de bruxelles in doua forme mici de ceramica.  frittata cu varza de bruxelles poza 3
  4. Acoperim cu amestecul de oua.frittata cu varza de bruxelles poza 4
  5. Adaugam branza cheddar razuita. frittata cu varza de bruxelles poza 5Dam la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 15 minute
  6. Frittata cu varza de Bruxelles este rumenită. Pofta buna! frittata cu varza de bruxelles

Are rost să mai amintim beneficiile consumului de varză de Bruxelles? Are! În primul rând, poate preveni cancerul, prin declanșarea procesului de moarte programată a celulelor bolnave. Singrinul din această legumă protejează colonul împotriva factorilor care favorizează dezvoltarea celulelor canceroase.
Varza de Bruxelles conține enzime unice și sulf care declanșează procesul de detoxifiere a organismului. De asemenea, quercitina, kaempferolul, acidul cafeic, acidul ferulic și vitamina C ajută la regenerarea celulelor.
Nu în ultimul timp, Sprijină sănătatea sistemului cardiovascular, deoarece scade colesterolul, și menține sistemul digestiv sănătos.


1 Comment
Alexandrina

octombrie 18, 2016 @ 14:50

Reply

Imi place mult reteta, deja imi inchipui ce gust bun are varza….

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.410 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010