Este bine cât trăiești
Să-ncerci mâncăruri fel de fel
Adică să nu ocolești
Nici frittata cu varză de Bruxelles.
INGREDIENTE
- 3 oua
- 400 gr varza de Bruxelles (fiarta 5 minute)
- 100 gr branza
- 100 gr branza cheddar
- 50 ml lapte
- sare, piper dupa gust
PLAN DE LUCRU frittata cu varza de Bruxelles
- Taiem pe jumatate verzele de Bruxelles (fierte 5 minute si apoi lasate la racit).
- Amestecam ouale impreuna cu laptele si branza sfaramata cu furculita. Adaugam un praf de sare, piper.
- Am asezat varza de bruxelles in doua forme mici de ceramica.
- Acoperim cu amestecul de oua.
- Adaugam branza cheddar razuita.
Dam la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 15 minute
- Frittata cu varza de Bruxelles este rumenită. Pofta buna!
Are rost să mai amintim beneficiile consumului de varză de Bruxelles? Are! În primul rând, poate preveni cancerul, prin declanșarea procesului de moarte programată a celulelor bolnave. Singrinul din această legumă protejează colonul împotriva factorilor care favorizează dezvoltarea celulelor canceroase.
Varza de Bruxelles conține enzime unice și sulf care declanșează procesul de detoxifiere a organismului. De asemenea, quercitina, kaempferolul, acidul cafeic, acidul ferulic și vitamina C ajută la regenerarea celulelor.
Nu în ultimul timp, Sprijină sănătatea sistemului cardiovascular, deoarece scade colesterolul, și menține sistemul digestiv sănătos.
Alexandrina
octombrie 18, 2016 @ 14:50
Imi place mult reteta, deja imi inchipui ce gust bun are varza….