Pentru iubitorii de ciocolată. Un desert delicios, rapid şi cu ingrediente puţine.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– 250 gr de lapte praf
– 350 gr de zahăr
– 50 gr de cacao
– 150 gr de stafide
– 150 ml de apă
– 100 gr de unt
– esenţă de rom
Plan de lucru:
– punem apa cu zahărul, într-o oală, pe foc (poza 2), apoi adăugăm cacaoa (poza 3). Lăsăm să fiarbă câteva minute (în funcţie de cât de tare vrem să ne iasă ciocolata – poza 4).
– închidem focul, apoi adăugăm laptele praf (poza 5) şi amestecăm cu o lingură de lemn (poza 6)
– adăugăm untul (poza 7), stafidele şi esenţa de rom (poza 8 )
– amestecăm şi punem compoziţia într-o tavă/formă de chec, tapetată cu foaie de copt (poza 9)
– lăsăm la rece cel puţin 12 ore (poza 10)
– poftă bună (poza 11)
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 11 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Primii pasi
mai 10, 2010 @ 04:11
M-ai cucerit cu ciocolata asta…arata demential…te=am trecut la blogroll…felicitari cu blogul!Spor la bucatarit si cat mai multe retete delicioase:)
hapleablog
mai 10, 2010 @ 08:30
Multumesc pentru aprecieri.
Promit sa nu dezamagesc pe viitor 😛
Te-am adaugat si eu in blogroll
dedes
mai 14, 2010 @ 14:16
Am pus in scena reteta. Un regal.
hapleablog
mai 14, 2010 @ 20:02
Este o onoare pentru Haplea ca prea-maritul Dedes il urmareste.
ANDREEA
februarie 5, 2016 @ 08:46
Buna ziua.Vream sa va intreb daca aceasta reteta de ciocolata de casa ar merge si in forme de bomboane pusa?As vrea sa ii fac fetitei in forme dar sa se desprinda frumos din forma.
Multumesc frumos!
hapleablog
februarie 8, 2016 @ 18:07
Nu am incercat, dar este posibil sa functioneze forme de silicon unse cu unt. Succes!