Colecția toamnă-iarnă e definitivată!
Pe podium defilează, iată,
Un gustos chec îmbracat în ciocolată
INGREDIENTE
- 4 oua
- 100 gr de zahar
- 150 gr de faina
- 1 plic praf de copt
- 80 gr unt topit
- 200 gr fructe confiate (smochine, curmale, merisoare)
- un praf de sare
pentru glazura
- 100 gr ciocolata dark
- 100 ml frisca lichida (smantana dulce)
PLAN DE LUCRU chec imbracat in ciocolata
- se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu praful de sare. Treptat se adauga si zaharul pana obtinem o spuma “batoasa” . Galbenusurile se mixeaza cat sa se obtina consistenta unei creme
- adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, incorporam usor cu o spatula de silicon.
- adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si cernute. Incorporam usor alternand cu untul topit.
- adaugam fructele uscate Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt
- checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”
- lasam la racit.
- Pt glazura topim pe bain-marie ciocolata, apoi adaugam si smantana dulce. Imbracam checul in ciocolata. Lasam la rece ca sa se intareasca glazura
- Pofta buna! Chec imbracat cu ciocolata este delicios.
Daca mai aveti nevoie de un motiv in plus pentru a prepara un astfel de chec, iata cateva beneficii ale consumului de ciocolata: Scade riscul de infarct, mareste capacitatile cognitive, recuperare musculara, indeparteaza gandurile negre, creste colesterolul bun, te scapa de kilogramele in plus, creste speranta de viata. Beneficiile sunt mult mai numeroase si vom reveni asupra acestui subiect. In general, cand ne referim la ciocolata ca si „medicament”, ne gandim la ciocolata amaruie. Cu cat o ciocolata are mai mare concentratie de cacao, cu atat este mai sanatoasa.
Maria Udrea
septembrie 20, 2015 @ 15:22
De mare efect, checul tau!