chec imbracat in ciocolata poza final

CHEC IMBRACAT IN CIOCOLATA

Colecția toamnă-iarnă e definitivată!
Pe podium defilează, iată,
Un gustos chec îmbracat în ciocolată

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr de zahar
  • 150 gr de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 80 gr unt topit
  • 200 gr fructe confiate (smochine, curmale, merisoare)
  • un praf de sare

chec imbracat in ciocolata poza 1

pentru glazura

  • 100 gr ciocolata dark
  • 100 ml frisca lichida (smantana dulce)

chec imbracat in ciocolata poza 7

 

PLAN DE LUCRU chec imbracat in ciocolata

  1. se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile  spuma cu praful de sare. Treptat se adauga si zaharul  pana obtinem o spuma “batoasa” . Galbenusurile se  mixeaza cat sa se obtina consistenta unei creme chec imbracat in ciocolata poza 2
  2. adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, incorporam usor cu o spatula de silicon.
  3. adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si cernute. Incorporam usor alternand cu untul topit.chec imbracat in ciocolata poza 3
  4. adaugam fructele uscate chec imbracat in ciocolata poza 4Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt chec imbracat in ciocolata poza 5
  5. checul se lasa la cuptor aproximativ 35 de minute, pana trece “testul scobitorii”chec imbracat in ciocolata poza 6
  6. lasam la racit.
  7. Pt glazura topim pe bain-marie ciocolata, apoi adaugam si smantana dulce. Imbracam checul in ciocolata. Lasam la rece ca sa se intareasca glazura chec imbracat in ciocolata poza 8
  8. Pofta buna! Chec imbracat cu ciocolata este delicios.chec imbracat in ciocolata poza 9

Daca mai aveti nevoie de un motiv in plus pentru a prepara un astfel de chec, iata cateva beneficii ale consumului de ciocolata: Scade riscul de infarct, mareste capacitatile cognitive, recuperare musculara, indeparteaza gandurile negre, creste colesterolul bun, te scapa de kilogramele in plus, creste speranta de viata. Beneficiile sunt mult mai numeroase si vom reveni asupra acestui subiect. In general, cand ne referim la ciocolata ca si „medicament”, ne gandim la ciocolata amaruie. Cu cat o ciocolata are mai mare concentratie de cacao, cu atat este mai sanatoasa.


2 Comments
Maria Udrea

septembrie 20, 2015 @ 15:22

Reply

De mare efect, checul tau!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.417 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010