CHEC CU MERE SI GLAZURA DE CARAMEL

De la bunici la prichindei ce-abia ajung la scăunel
Pentru toți e un răsfăț checul cu măr și caramel!

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri mere razuite (am folosit de la Naturelo)
  • 120 gr faina
  • 80 gr zahar
  • 60 gr unt topit
  • un plic de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri nuca macinata

chec cu mere poza 1

pentru caramel

  • 100 ml smantana dulce pt frisca
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr unt

chec cu mere poza 2

PLAN DE LUCRU

 

  1. Mixam ouale cu zaharul pana cand aceastea isi dubleaza volumulchec cu mere poza 5Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si untul topit si mixam pana se omogenizeaza completchec cu mere poza 6Adaugam merele razuitechec cu mere poza 7apoi praful de scortisoarachec cu mere poza 8si apoi nuca macinata chec cu mere poza 9
  2. Incorporam cu o paleta de silicon , apoi punem compozitia intr-o forma de chec acoperita cu hartie de coptchec cu mere poza 10
  3. Lasam la cuptorul incins  la 170 grade 30-35 minute, pana cand checul pana cand trece testul scobitorii.
  4. Pentru caramel, topim zaharulchec cu mere poza 3apoi adaugam frisca lichida. Lasam sa se dizolve complet zaharul, apoi luam de pe foc si amestecam energic untul pana cand acesta se topeste complet chec cu mere poza 4
  5. Ornam checul cu glazura de caramel chec cu mere poza 11
  6. pofta buna! chec cu mere poza 12

 


5 Comments
Micul

noiembrie 20, 2014 @ 20:53

Reply

Delicios arata si mi-ai facut pofta.
Sa ai seara faina.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020