De la bunici la prichindei ce-abia ajung la scăunel
Pentru toți e un răsfăț checul cu măr și caramel!
INGREDIENTE
- 3 oua
- 4 linguri mere razuite (am folosit de la Naturelo)
- 120 gr faina
- 80 gr zahar
- 60 gr unt topit
- un plic de praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 2-3 linguri nuca macinata
pentru caramel
- 100 ml smantana dulce pt frisca
- 6 linguri zahar
- 100 gr unt
PLAN DE LUCRU
- Mixam ouale cu zaharul pana cand aceastea isi dubleaza volumul
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si untul topit si mixam pana se omogenizeaza complet
Adaugam merele razuite
apoi praful de scortisoara
si apoi nuca macinata
- Incorporam cu o paleta de silicon , apoi punem compozitia intr-o forma de chec acoperita cu hartie de copt
- Lasam la cuptorul incins la 170 grade 30-35 minute, pana cand checul pana cand trece testul scobitorii.
- Pentru caramel, topim zaharul
apoi adaugam frisca lichida. Lasam sa se dizolve complet zaharul, apoi luam de pe foc si amestecam energic untul pana cand acesta se topeste complet
- Ornam checul cu glazura de caramel
- pofta buna!
Micul
noiembrie 20, 2014 @ 20:53
Delicios arata si mi-ai facut pofta.
Sa ai seara faina.