„Ne dați sau nu ne dați
Budinca Yorkshire cu cârnați?”
Veți de-acum încolo
Când veți fi colindați.
INGREDIENTE
- 4 carnati
- 3 oua
- 125 gr faina
- 150 ml lapte
- O lingura mustar
- Sare, piper
PLAN DE LUCRU budinca yorkshire
- Gatim mai intai carnatii, fie la gratar, fie prajiti in tigaie, fie la cuptor.
- Batem ouale bine cu un tel
- Adaugam laptele peste ouale batute si omogenizam
- Adaugam treptat faina si omogenizam
- Adaugam lingura de mustar si omogenizam.
- Turnam compozitia intr-o tava si plasam carnatii
- Lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, pana se rumeneste.
Budinca Yorkshire este o mancare traditionala britanica servita in trecut, de obicei, la mesele in familie, de duminica. In locul carnatilor, se poate folosi carne de vita, de oaie, de porc sau chiar ciuperci. Initial, datorita ingredientelor ieftine din care se prepara aluatul, la budinca Yorkshire apelau cei mai putin avuti, pentru a „umple matul”. Prima reteta de acest tip este semnalata de Alexander Cassey intr-o carte scrisa in anul 1737.
În unele case, budinca este servita ca aperitiv, inaintea felului principal. In altele, este servita la desert, ingredientele din care se prepara aluatul fiind in principiu cele din care se fac pancakes. Desigur, in budinca-desert nu isi au loc carnatii sau alte carnuri, ci fructe uscate, fulgi de ciocolata etc.