TORT CU BLAT DE CACAO SI GANACHE DE CIOCOLATA

Te uită cum ninge-n aprilie
La munte. Și e frig în câmpii
Omul de zăpadă, nu de vanilie
Vă urează: „La mulți ani de Florii!”

INGREDIENTE pentru blatul cu cacao

  • 6 oua
  • 200 gr de zahar
  • 30 ml apa
  • 40 ml de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 8 linguri de faina
  • ½ lingurita praf de copt

tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 1

INGREDIENTE pentru sirop (daca avem putem folosi direct zeama de la un compot)

  • 200 ml apa
  • 1 lingura de zahar

INGREDIENTE pentru ganache de ciocolata:

  • 300 gr ciocolata (100 gr ciocolata cu lapte+200 gr ciocolata dark)
  • 400 ml frisca

PLAN DE LUCRU tort cu blat de cacao

  1. facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam la viteza mica albusurile cu un praf de sare si cu apa. Marim viteza treptat si incorporam din doua runde zaharul, mixand in continuu pana cand obtinem o spuma ferma (poza 2).tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 2
  2. Separat, in alt bol, mixam galbenusurile cu uleiul. Adaugam apoi galbenusurile peste spuma de albusuri si incorporam cu o spatula de silion (poza 3). tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 3Presaram treptat faina amestecata cu cacaua si praful de copt, apoi omogenizam cu amestecul de albusuri si galbenusuri.
  3. Amestecul obtinut il punem in forma de tort cu peretii detasabili (26 cm), fie unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. (poza 4)tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 4
  4. Lasam la cuptor la 180 grade circa 25 minute, pana cand trece tesul scobitorii (poza 5)tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 5
  5. lasam blatul sa se raceasca apoi il scoatem din forma si il taiem pe jumatate longitudinal. Facem siropul din apa cu zahar (lasam sa fiarba 2-3 minute). Il lasam la racit si insiropam blatul.tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 7
  6. Facem ganache-ul de ciocolata, mixam frisca pana cand devime ferma (dar nu foarte tare, nu trebuie mixata foarte mult). Separat topim ciocolata pe bain-marie apoi o incorporam usor si treptat peste frisca batuta, amestecam cu spatula de silicon. Crema obtinuta o lasam la frigider pentru cel putin 2 ore ca sa se intareasca apoi o impartim in doua. Cu jumatate de crema umplem tortul (poza 8)tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 8iar cu crema ramasa imbracam tortul.tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 9
  7. Ornam dupa plac. Noi am ales un decor care sa rezoneze cu frigul din mijlocul acestei primaveri.tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 10
  8. Pofta buna la tort cu blat de cacao! tort cu blat de cacao si ganache de ciocolata poza 11tort cu blat de cacao

1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020