TARTA CU MERE CU ALUAT FARAMITAT(APPLE CRUMBLE PIE)

tarta de mere cu aluat faramitat 7

Haplea a facut o cura de mere. Se observa in lista de  prajituri facute in ultima vreme, nu-i asa? Nu ezitati sa faceti aceasta reteta.

Ce iti trebuie: (poza 1)
Pentru aluat: (Click aici ca sa vedeti cum se face)
– 200gr unt
– 150gr. zahar pudra
– 2 oua
– 450gr faina

Pentru umplutura:
– 1 ½ kg mere
– 30 gr unt
– 4 linguri de zahar

Pentru aluatul faramitat:
– 50gr unt
– 75 gr faina
-50 gr zahar

Plan de lucru:
Aluatul se lasa la figider la racit pentru 30 minute.
– Taiem merele cubulete si le punem la calit in unt. Adaugam si zaharul (poza 2)
-Pregatim aluatul sfaramicios. Amestecam ingredientele si obtinem acel aluat “crumble” (poza 3). Scoatem aluatul de la frigider si il asezam  intr-o forma de tarta unsa cu unt (pozele 4 si 5). Intepam aluatul cu o furculita (poza 5).
– Adaugam fructele calite bine, apoi aluatul faramicios (poza 6). Bagam la cuptor pentru 30 minute, apoi servim calda sau rece (poza 7)
Noi nu am avut rabdare sa se raceasca.
Pofta buna !

Timp de preparare: 50 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 12 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


3 Comments
Dulcegarii culinare

decembrie 17, 2011 @ 18:18

Reply

O ce minunat e!! Imi place tare crumble-ul ! Delicioasa combinatia!!

Simona

decembrie 17, 2011 @ 20:29

Reply

Arata foarte bine! N-am facut niciodata vre-o prajitura sau tarta cu “crumble”.. Desi de foarte mult timp imi tot propun.. lipsa din timp isi spune cuvantul. O sa ma servesc de la tine de data asta!

Irina

decembrie 18, 2011 @ 14:18

Reply

Haplea a facut bine. Si noi la fel. Cura de mere pana s-au terminat cele din gradina!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020