Haplea va recomanda un alt desert usor de preparat si foarte aromat.
Ce iti trebuie: (poza 1)
Pentru aluat: (Click aici ca sa vedeti cum se face)
– 200gr unt
– 150gr. zahar pudra
– 2 oua
– 450gr faina
Pentru crema:
– 1 gutuie mare
– 3 mere
– dulceata de gutui
– 3 linguri de zahar
Plan de lucru:
Aluatul se lasa la figider la racit pentru 30 minute.
– Taiem fructele cubulete (poza 2), le adaugam in apa fiarta cu 3 linguri de zahar , pentru 3 minute, apoi le lasam la scurs (poza 3). Scoatem aluatul de la frigider. Il impartim in doua.Trei sferturi din aluat il intindem cu sucitorul si asezam intr-o forma de tarta unsa cu unt (poza 4). Ungem aluatul cu gem de gutui (poza 5).
– Adaugam fructele, peste care presaram 2-3 linguri de zahar (poza 6). Din restul de aluat taiem fasii pentru ornat deasupra (poza 7)
Umplem ochiurile formate, cu dulceata de gutui (poza 8 ).
– bagam la cuptorul incins pentru 30 minute (poza 9).
Pofta buna (poza 10)
Timp de preparare: 60 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
FLORY
noiembrie 4, 2011 @ 19:43
Foarte aromata!
Alexandrina
noiembrie 4, 2011 @ 20:49
Yummy, aromata, gustoasa!! Felicitari, imi place tare mult cum ti-a iesit!
P.S. Te astept la provocare 😉
Dulcegarii culinare
noiembrie 4, 2011 @ 22:06
O combinatie excelenta !!