SOS PESTO VERDE

Ce pregatim acasa este mai mereu mai bun decat ce gasim in comert. Sosul pesto nu face exceptie de la regula, mai ales ca putem jogla cu proportia ingredintelor. Sosul pesto din comert ni se pare foarte uleios. In schimb, acasa i-am dat consistenta si gust folosind mai mult parmezan. Iata rezultatul.

Ce iti trebuie (poza 1):
– un pumn de busuioc verde
– 100 gr parmezan
– 100 ml ulei de masline
– un pumn de muguri de pin

Plan de lucru:
– Intr-un mojar cu pistil, presam semintele de pin (poza 2). Separat, intr-un bol, punem parmezanul pe care l-am razuit  (poza 3). Punem in robot toate ingredintele  (poza 3) si mixam pana obtinem sosul. (poza 4)
– pofta buna! (poza 5)

Timp de preparare: 15 minute


12 Comments
truedelights

octombrie 29, 2012 @ 18:39

Reply

Imi place varianta ta de sos pesto! Si eu sunt de parere ca cel din comert contine cam mult ulei…

DiaMar bucataria galbena

octombrie 29, 2012 @ 19:13

Reply

Imi place mult!
O seara buna!

Daniela

octombrie 29, 2012 @ 19:19

Reply

Delicios sosul pesto… barbatul meu e innebunit dupa el, ar minca toata ziua, cred ca si pe piine…
Eu nu cumpar nici un fel de sosuri din comert, ce-i facut in casa cu minutele noastre, e sfint…
O seara placuta !

Irina

octombrie 29, 2012 @ 19:22

Reply

Sunt de acord!!! Ce pregatim in casa e mai bun si mai sanatos. Buna reteta!

Simona

octombrie 29, 2012 @ 19:24

Reply

Super bun trebuie sa fie… mai ales ca-i si sanatos!!

Poliana

octombrie 30, 2012 @ 07:12

Reply

Imi place tare mult sosul asta, dar trebuie consumat cu moderatie 🙂

Emily

octombrie 30, 2012 @ 08:23

Reply

super delicios! Zi faina sa ai!

DisturbinglyDelicious

octombrie 30, 2012 @ 12:27

Reply

Pesto este unul din sosurile mele preferate. Daca incerci sa il mojaresti ( implica mult mai multa munca ;)) este si mai bun. O zi frumoasa.

yaya6

noiembrie 1, 2012 @ 09:10

Reply

preferatul familiei mele!!! bun este chiar daca la inceput nu imi placea acum il ador

Claudia Mic

noiembrie 4, 2012 @ 05:25

Reply

Super sosul tau si e si sanatos, acuma na…contine “ceva” calorii, dar din cand in cand merge! S-ar putea face o varianta mai light probabil…desi nu prea as renunta la parmezan si nici la uleiul de masline…

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020