PUI CU CIUPERCI ŞI SMÂNTÂNĂ

11

E criză! Nu vă mai duceţi la restaurant! Puneţi bazele unei cariere de bucătar amator şi veţi fi apreciat(ă) de familie, prieteni şi poate câţiva vecini, dacă mai au loc la masă. Vă propunem una bucată reţetă de pui cu ciuperci şi smântână, bine garnisită cu mămăligă.

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza1):
– pui (folosim de obicei piept jumulit şi dezosat) – 500 grame
– ciuperci – 400 grame
– ceapă – una mare sau două mai mici
– smântână (de la stână sau de la magazin) – să zicem 450 grame
– chili, tarhon, oregano, sare etc

Plan de lucru:
– se pune ceva ulei în tigaie şi ceva apă în oala pentru mămăligă. Dacă nu aveţi patru mâini, e bine să faceţi mămăliga după aceea. Aşa că abandonăm subiectul mămăligă, chiar dacă mai apare în poze.
– se pune ceapa tăiată mărunt în tigaie şi se aprinde focul (sub tigaie!). – poza2
După 3 minute se adaugă bucăţile de pui. – poza3
Se tot amestecă încă 4 minute, apoi se adaugă ciupercile. – poza4
Respectivul amestec se căleşte până când “se fac” puiul şi ciupercile. Ar trebui să dureze cam alte 10 minute. Între timp, puneţi condimentele şi amestecaţi bine. – poza8
De obicei, ciupercile îşi lasă apă. Scurgeţi această apă înainte să puneţi smântâna. Amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc 3 minute.- poza10
– se pune puiul cu ciuperci şi smântână pe farfurie. Se adaugă mămăligă. – poza11

Timp de preparare: 20 minute
Preţ: 6,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


2 Comments
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020