Prepararea peştelui

Pentru rasol, peştele se fierbe la foc mic. În timpul fierberii trebuie să stea în apă, dar nivelul apei nu trebuie să-l depăşească (la 100 – 150 gr de peşte se pun 150 – 200 ml de apă). Dacă apa este în exces, peştele îşi pierde din gust şi devine fad. Peştele fiert în aburi este mai gustos decât cel fiert în apă.
Pentru fierberea unui peşte cu miros specific neplăcut se recomandă ca în apa de fiert să se adauge zeamă de castraveţi muraţi, roşii, rădăcinoase (morcov, ţelină, păstârnac, pătrunjel), foaie de dafin, ieninbahar sau cimbru.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020