Nici nu apuci să spui „pișcot
Cu compot de ananas”
Și vezi că din platoul tot
Doar o felie-a mai rămas!
INGREDIENTE
- 30 piscoturi Savoiardi
- 250 gr mascarpone
- 150 gr ciocolata alba
- 1 compot ananas cuburi (de la SunFood)
PLAN DE LUCRU prajitura fara coacere cu mascarpone si ananas
- aceasta prajitura este dedicata cu siguranta celor care au resurse de timp limitate, dar doresc sa manance un desert facut in casa.
- am ales aceasta varianta de prajitura fara coacere, care este perfecta mai ales in aceste momente calduroase de vara cand vrem sa folosim cuptorul cat mai putin posibil. Prajitura cu mascarpone si ananas nu necesita cuptor si nici prea multe ingredinte. Acestea fiind spuse, facem rapid crema: topim pe bain-marie ciocolata alba, apoi o lasam cateva minute sa se mai racoreasca. O adaugam peste crema de mascarpone. Omogenizam cu o spatula de silicon. Si gata crema. (poza 1).
- Piscoturile: le trecem pe fiecare prin compotul de ananas, apoi le aseazam pe un platou. Am asezat cate 10 piscoturi pe fiecare strat, pentru a face mai inalta prajitura (adica trei straturi). Impartim crema in trei, pentru a putea aseza un strat de crema intre straturile de piscoturi , dar sa ramana si pentru intins deasupra (peste ultimul strat de piscoturi, pentru a putea lipi bucatile de ananas). Apoi, ornam cu bucatile de ananas.
- Pofta buna la prajitura fara coacere cu mascarpone si ananas! (poza 5). Daca vreti sa incercat si un alt desert care se face foarte rapid, va recomand un shake de iaurt cu ananas si cu banane.